Slovensko do semifinále K1 s piatimi loďami. Grigar: Bolo to dosť náročné

Jakub Grigar.
Jakub Grigar. (Autor: TASR)
TASR|29. jún 2023 o 14:53

Medzi najlepšiu tridsiatku nepostúpila len Michaela Haššová.

KRAKOV. Do semifinále vodného slalomu v disciplíne K1 postúpilo na Európskych hrách päť slovenských lodí.

Medzi najlepšiu tridsiatku sa vo štvrtok v Krakove nezmestila len Michaela Haššová. Podujatie je pre vodných slalomárov zároveň aj majstrovstvami Európy.

Už v prvom kole si zaistili postup Jakub Grigar a Martin Halčin, Adamovi Gonšenicovi sa ušla v druhej jazde posledná postupová pozícia.

Tú brala medzi ženami Soňa Stanovská a pridala sa k Eliške Mintálovej, ktorá išla ďalej vďaka 15. miestu v úvodnej jazde.

"Bolo to dosť náročné, pretože voda v kanáli je podľa predpokladov veľmi lenivá. Pretekárovi takmer vôbec nepomáha.

Narobil som sa teda celkom dosť a som rád, že to stačilo na postup z 1. kola, aby som si ušetril sily. Boli tam nejaké chyby, ktorým sa v semifinále budem musieť vyhnúť," zhodnotil svoju jazdu Grigar pre olympic.sk.

V prvom kole obsadil deviate miesto s čistou jazdou, za najrýchlejším Švajčiarom Martinom Dougoudom zaostal o 3,53 sekundy.

Halčin urobil jednu chybu a mal manko 6,13 s, Gonšenica postúpil z druhého kola napriek dvom "ťukom".

Mintálová stratila v pozícii úradujúcej európskej šampiónky 4,49 sekundy na najrýchlejšiu domácu Klaudiu Zwolinsku, keď obdržala šesť trestných sekúnd.

"Cítila som sa dobre, zajazdený čas bol kvalitný, ale tie tri ťuky ma mrzia. Dva boli len také 'šúľance', pri tom treťom ma vytlačilo z valca von a musela som sa do bránky zasúvať.

Tri dotyky bránok sú priveľa, v semifinále budem musieť jazdu vyčistiť," povedala Mintálová.

Šesťsekundový trest inkasovala aj jej krajanka Stanovská. Všetci šiesti kanoisti mali vo štvrtok na programe i preteky hliadok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slovensko do semifinále K1 s piatimi loďami. Grigar: Bolo to dosť náročné