Slafkovský prelomil smolu, v C1 žien najväčšia favoritka zaváhala

Alexander Slafkovský.
Alexander Slafkovský. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|26. jún 2022 o 10:51 (aktualizované 26. jún 2022 o 11:12)

Do finále postúpili tri slovenské lode.

ĽUBĽANA. Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová postúpila v nedeľu do finále C1 žien na podujatí Svetového pohára v Tacene.

V Slovinsku obsadila v semifinále obsadila šieste miesto, pričom na prvú Mallory Franklinovú z Veľkej Británie stratila 3,96 sekundy.

Luknárová spravila chybu hneď na úvodnej bránke, no nestratila koncentráciu a v cieli bola priebežne tretia. Menej sa darilo jej krajankám Soni Stanovskej a Simone Glejtekovej, ktoré skončili na 23. a 24. pozícii.

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová.
Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová. (Autor: TASR)

Prekvapujúco nepostúpila najväčšia favoritka Jessica Foxová z Austrálie. Svetová jednotka v C1 a K1 bola pôvodne desiata, no rozhodcovia jej dodatočne pripočítali dve trestné sekundy a klesla o dve pozície.

V súťaži C1 mužov uspeli dvaja z troch slovenských reprezentantov.

Alexander Slafkovský prelomil svoju smolu, v semifinále obsadil siedmu priečku a prvýkrát v tejto sezóne postúpil do finále. O dve miesta za ním skončil Marko Mirgorodský a rovnako nebude vo finálovej desiatke chýbať.

Smolu mal však Matej Beňuš. Ten bol po svojej jazde očividne nespokojný, ale do posledných sekúnd živil šancu na postup. Napokon ho však Nemec Sideris Tasiadis odsunul na jedenáste miesto.

Posledným postupujúcim pretekárom bol domáci Anže Berčič, ktorý v porovnaní s Beňušom dosiahol v semifinále o 14 stotín lepší čas. Z prvého miesta sa do finále kvalifikoval domáci Benjamin Savšek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slafkovský prelomil smolu, v C1 žien najväčšia favoritka zaváhala