Brit Westley sa stal sa majstrom Európy vo vodnom slalome, Slováci neuspeli

Ryan Westley.
Ryan Westley. (Zdroj: Instagram/rwestley)
TASR|2. júl 2023 o 12:41

Zo Slovákov mal najbližšie k postupu medzi najlepšiu desiatku Matej Beňuš.

KRAKOW. Britský reprezentant vo vodnom slalome Ryan Westley vyhral finále C1 na Európskych hrách v Poľsku.

Predviedol bezchybnú jazdu, dosiahol čas 94,01 sekundy a vďaka víťazstvu sa stal zároveň majstrom Európy. Slováci do finále nepostúpili.

Westley vyrovnal svoj najväčší úspech, kontinentálny titul vybojoval aj v roku 2018 v Prahe.

V nedeľu mu bol najbližšie Španiel Miquel Trave, ktorý zaostal o 1,15 sekundy a pódium doplnil Václav Chaloupka z Česka (+2,09).

Najlepší piati pretekári predviedli čistú jazdu a štvrtým miestom zaujal Čech Jíří Prskavec (+2,17), ktorý je špecialista prevažne na kajak, no túto sezónu jazdí s pádlom s jedným i dvoma listami.

Kanoistická jednotka a najrýchlejší muž semifinále Benajmin Savšek zo Slovinska urobil dve chyby a s mankom 4,72 s obsadil šiestu priečku.

Zo Slovákov mal najbližšie k postupu medzi najlepšiu desiatku Matej Beňuš, ktorý síce predviedol čistú jazdu, no jeho čas 100,77 s stačil až na 12. miesto.

K účasti vo finále mu chýbalo 79 stotín sekundy. Marko Mirgorodský mal problémy pred dvanástou bránkou a po dotyku na "devätnástke" obsadil 18. priečku.

Alexander Slafkovský urobil dve chyby počas jazdy, ktoré ho stáli umiestnenie medzi najlepšou desiatkou, figuroval na 20. pozícii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Brit Westley sa stal sa majstrom Európy vo vodnom slalome, Slováci neuspeli