V Pau neuspeli len dve slovenské lode, Beňuš zachraňoval postup

Matej Beňuš na OH v Tokiu 2020.
Matej Beňuš na OH v Tokiu 2020. (Autor: TASR)
SITA|10. sep 2021 o 14:45 (aktualizované 10. sep 2021 o 17:16)

Olympijský medailista Jakub Grigar nezaváhal.

PAU. Až desať slovenských lodí sa prebojovalo na pretekoch Svetového pohára vo francúzskom Pau z kvalifikácie do semifinále. Postup nevyšiel iba kajakárovi Adamovi Gonšenicovi a v kajaku žien neuspela Soňa Stanovská.

V Pau sa koná finále SP a za umiestnenie získajú pretekári dvojnásobný počet bodov do celkovej klasifikácie v porovnaní s predošlými zastávkami. V sobotu sa uskutočnia semifinálové a finálové jazdy v kajaku, v nedeľu budú súťažiť kanoisti.

V piatok predpoludním uspel postúpili z prvej kvalifikácie kajakárov strieborný olympijský medailista Jakub Grigar aj Martin Halčin, Adamovi Gonšenicovi na prienik ďalej nestačila ani druhá kvalifikácia.

Medzi kanoistami z prvej kvalifikácie postúpili Alexander Slafkovský aj priebežný líder hodnotenia SP Marko Mirgorodský. Druhú jazdu využil na postup aj finalista z olympijských hier v Tokiu Matej Beňuš.

Medzi kajakárkami z prvej kvalifikácie nepostúpila ani jedna Slovenka, z druhej idú ďalej Eliška Mintálová a Jana Dukátová.

Ani dve jazdy nestačili Soni Stanovskej, ktorá však počas víkendu nebude chýbať v súťažnom dianí. Spolu so Zuzanou Paňkovou a Monikou Škáchovou im stačila jediná jazda na postup v súťaži kanoistiek.

Po seriáli Svetového pohára príde v druhej polovici septembra na rad vrchol sezóny v podobe majstrovstiev sveta, ich dejiskom bude bratislavské Čunovo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»V Pau neuspeli len dve slovenské lode, Beňuš zachraňoval postup