Vodný slalom: Cibák má miestenku do Pekingu, Kaliská vyrovnala

SITA|4. máj 2008 o 15:48

ČUNOVO 4. mája (SITA) - Vodný slalomár Peter Cibák si na nedeľňajších pretekoch Slávia Cup v Čunove definitívne vybojoval účasť na olympijských hrách v Pekingu v kategórii K1 mužov, keď aj v druhých z ...

ČUNOVO 4. mája (SITA) - Vodný slalomár Peter Cibák si na nedeľňajších pretekoch Slávia Cup v Čunove definitívne vybojoval účasť na olympijských hrách v Pekingu v kategórii K1 mužov, keď aj v druhých z troch vypísaných kvalifikačných pretekov znovu zdolal vlaňajšieho európskeho šampióna Ján Šajbidora a vedie 2:0.

Súboj kajakárok o miestenku na OH však pokračuje aj ďalej. Olympijská šampiónka z Atén 2004 Elena Kaliská v Čunove vyhrala nad majsterkou sveta z roku 2006 Janou Dukátovou a vyrovnala stav v internej slovenskej olympijskej kvalifikácii na 1:1. Dukátová vyhrala prvý diel kvalifikácie v holandskom Zoetermeeri. Tretie preteky, ktoré definitívne rozhodnú o miestenke v K1 žien, sa uskutočnia o dva týždne v Liptovskom Mikuláši v rámci Medzinárodného tatranského slalomu a Memoriálu Ondreja Cibáka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodný slalom: Cibák má miestenku do Pekingu, Kaliská vyrovnala