Slafkovský ovládol kvalifikáciu, v C1 napokon uspeli všetci Slováci

Alexander Slafkovský.
Alexander Slafkovský. (Autor: TASR)
TASR|23. sep 2021 o 17:06 (aktualizované 23. sep 2021 o 17:28)

Všetci kanoisti predviedli čisté jazdy.

ČUNOVO. Všetci traja slovenskí kanoisti si vybojovali postup do semifinále C1 na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Čunove.

V prvej kvalifikačnej jazde skončil Alexander Slafkovský prvý s časom 83,97 sekundy. Na ôsmom mieste sa umiestnil Marko Mirgorodský a bez problémov si vďaka trinástej priečke postrážil postup aj Matej Beňuš. 

Pozitívne je, že všetci traja Slováci predviedli čistú jazdu. 

Medzi kanoistkami potvrdila dobrú formu Zuzana Paňková. Ešte len šestnásťročná pretekárka na skončila v prvej kvalifikačnej jazde na 18. mieste, za víťaznou Britkou Kimberley Woodsovou zaostala o 9,54 sekundy.

"Dávala som si pozor na nájazdy, neskracovala som si to. Som so svojou jazdou spokojná," uviedla štvornásobná medailistka z juniorských ME. 

Monika Škáchová a Simona Glejteková síce v prvej jazde neskončili na postupových pozíciách, ale v opravnej druhej jazde svoje zaváhania napravili. 

Cieľom bolo skončiť v najlepšej desiatke, čo sa aj podarilo. Škáchová obsadila ôsme miesto, pričom svoju krajanku zdolala o 96 stotín sekundy. Glejteková postúpila z deviateho miesta a v semifinále odštartuje ako druhá v poradí. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slafkovský ovládol kvalifikáciu, v C1 napokon uspeli všetci Slováci