Taliani doplatili na svoju horkokrvnosť. Za napadnutie rozhodcov na OH prídu o Svetový pohár

Taliansky tím pred zápasom so Španielskom.
Taliansky tím pred zápasom so Španielskom. (Autor: REUTERS)
REUTERS|18. okt 2024 o 10:16

Talianski reprezentanti údajne napadli rozhodcov a delegátov na parkovisku štadióna po štvrťfinálovom zápase.

BRATISLAVA. Taliansky mužský tím vo vodnom póle príde o účasť na budúcoročnom Svetovom pohári po tom, čo im bola udelená šesťmesačná suspendácia za urážky a napadnutie rozhodcov a funkcionárov po ich prehre vo štvrťfinále proti Maďarsku na olympijských hrách v Paríži.

Strieborní medailisti z majstrovstiev sveta 2023 boli taktiež pokutovaní sumou 50 000 dolárov disciplinárnym orgánom AQIU (Aquatics Integrity Unit).

Taliansku bol neuznaný gól kvôli faulu po preskúmaní VAR počas zápasu 7. augusta, pričom tréner Alessandro Campagna protestoval proti rozhodnutiu a Maďarsko nakoniec vyhralo v rozstrele.

Campagna a talianski hráči neskôr slovne aj fyzicky napadli rozhodcov a delegátov Svetovej vodnej asociácie na parkovisku štadióna.

Verdikt AQIU citoval Campagnu, ktorý údajne povedal rozhodcovi: „Čo vieš o vodnom póle? Si z Čiernej Hory ... tvoja kariéra rozhodcu je na konci.“

Správa uvádza, že rozhodcovia utiekli, keď ich hráči prenasledovali.

Taliansko protestovalo aj proti rozhodnutiu VAR na druhý deň, keď počas štátnej hymny pred zápasom o umiestnenie so Španielskom otočili chrbty funkcionárom.

Tím priznal porušenie článku 5 Kódexu integrity Svetovej vodnej asociácie, ktorý zakazuje násilné alebo neúctivé správanie, ako aj zasahovanie, neposlušnosť alebo bránenie riadnemu priebehu podujatia.

Campagna taktiež napísal list rozhodcom a funkcionárom, v ktorom sa ospravedlnil za incident, uviedla AQIU.

Suspendácia tímu skončí v apríli, čo im umožní súťažiť na majstrovstvách sveta v júli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Taliani doplatili na svoju horkokrvnosť. Za napadnutie rozhodcov na OH prídu o Svetový pohár