Ako prvý Čech si zahral v Zápase hviezd NHL. Zomrel Miroslav Fryčer

Miroslav Fryčer.
Miroslav Fryčer. (Autor: Anna Vavríková, MAFRA)
TASR|27. apr 2021 o 16:10 (aktualizované 27. apr 2021 o 16:36)

V zámorskej profilige strávil sedem sezón.

PRAHA. Vo veku 61 rokov zomrel bývalý český hokejista Miroslav Fryčer.

O jeho úmrtí informoval klub Aqotec Orli Znojmo, v ktorom trénoval a pôsobil aj ako športový manažér. "Klub vyjadruje hlbokú úprimnú sústrasť rodine a pozostalým," uviedli zástupcovia Znojma.

Počas kariéry strávil sedem sezón (1981-1988) v tíme NHL Toronto Maple Leafs a v roku 1985 sa zúčastnil ako prvý Čech Zápasu hviezd. Celkovo odohral v zámorskej profilige 415 zápasov a dosiahol 330 bodov.

Deväťkrát strelil v NHL hetrik, lepšou bilanciou sa spomedzi Čechov môžu pochváliť len Jaromír Jágr a David Pastrňák, informoval web televízie ČT Sport. 

Okrem Toronta pôsobil Fryčer aj v Quebecu Nordiques, v Detroite a Edmontone.  V Quebecu, kde začínal svoju zámorskú kariéru sa stretol aj s bratmi Petrom, Antonom a Mariánom Šťastnými. 

Na konte má aj titul v domácej československej súťaži s Vítkovicami. Stalo sa tak ešte v roku 1981, teda pred jeho emigráciou do Kanady.

S národným tímom vybojoval striebro na MS 1979 v Moskva a bronz vo Švédsku o dva roky neskôr. Po hráčskej kariére pracoval ako agent aj tréner. V minulosti absolvoval transplantáciu pečene a obličky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Ako prvý Čech si zahral v Zápase hviezd NHL. Zomrel Miroslav Fryčer