Vo štvrtok Sundin oznámi, kde buder hrať

TASR|17. dec 2008 o 10:07

Jedna z posledných hráčskych osobností voľného trhu zámorskej NHL Mats Sundin ohlási rozhodnutie ohľadne svojej hokejovej budúcnosti,

Vancouver. Jedna z posledných hráčskych osobností voľného trhu zámorskej NHL Mats Sundin ohlási rozhodnutie ohľadne svojej hokejovej budúcnosti vo štvrtok. Po dlhých mesiacoch čakania ostali medzi "pytačmi" len dva kluby - Vancouver Canucks a New York Rangers.

"Vo štvrtok sa rozhodne o všetkom, vtedy Mats oznámi, kam jeho hokejové kroky budú smerovať," povedal generálny manažér Vancouveru Mike Gillis po tom, čo absolvoval stretnutie s hráčovým agentom P. J. Barrym. Canucks ponúkli onedlho 38-ročnému Švédovi 10-miliónový plat za sezónu, ktorého alikvótna čiastka pre zostávajúcu časť aktuálneho ročníka by pre Sundina znamenala zárobok 5 miliónov dolárov. Na rozdiel od kanadského tímu Rangers nemajú až taký priestor na manévrovanie pod platovým stropom, podľa zámorských médií budú potrebovať uvoľniť asi 2,8 milióna na to, aby uspokojili finančné priania bývalého dlhoročného kapitána Toronta Maple Leafs.

Čo sa týka atraktivity hry oboch tímov, Sundin sa sťažovať nemôže. Vancouver je o skóre na 2. mieste za Calgary v Severozápadnej divízii, kým Rangers kraľujú Atlantickej, pravda, ak by mali tri tímy pod nimi rovnaký počet odohratých zápasov a tie by vyhrali, boli by až na 4. priečke. Pri rozhodnutí zrejme zaváži aj fakt, či sa Sundin bude chcieť vydať na východné, alebo na západné pobrežie Severnej Ameriky. Východ dobre pozná, za Toronto a Quebec si odkrútil 17 sezón a odohral 1305 stretnutí základnej časti. Medzi fanúšikmi Maple Leafs je už počas svojho života legendou, keď drží niekoľko klubových rekordov a 10 z 13 sezón bol aj kapitánom "javorových listov".

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov