Vlhová: V poslednom období som lyžovaniu obetovala všetko

Petra Vlhová po suverénnom triumfe v slalome v chorvátskom Záhrebe 2020.
Petra Vlhová po suverénnom triumfe v slalome v chorvátskom Záhrebe 2020. (Autor: Martin Baumann - TASR)
Juraj Berzedi|4. jan 2020 o 20:18

Slovenka deklasovala súperky.

ZÁHREB. Bolo to ako v rozprávke. Petra Vlhová si zasadla na trón, cez chrbát jej prehodili biele rúcho a na hlavu posadili korunku.

„Boli to úžasné pocity a trochu som sa vrátila do detstva,“ priznala slovenská lyžiarka, ktorá sa stala novou kráľovnou slalomu v Záhrebe.

V očiach sa jej zaleskli slzy. Emotívne to prežívali aj členovia Vlhovej tímu či jej najbližšia rodina. „Peťa, si top a si naša hviezda,“ kričali slovenskí fanúšikovia.

Ako Petra Vlhová vyhrala slalom v Záhrebe: fotogaléria

5.1.2020

A mali pravdu. V Záhrebe dokázala Vlhová čosi nevídané. Doteraz suverénnu Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá vyhrala prvé tri slalomy sezóny, zdolala o 1,31 sekundy.

Tretej Rakúšanke Katharine Liensbergovej nadelila 3,49 sekundy. Bola to triumfálna jazda. Jedna z najlepších v kariére slovenskej lyžiarky.

Vlhová sa radila s Velez-Zuzulovou

Už po prvom kole fanúšikovia i odborníci nechápavo krútili hlavami. Vlhová totiž viedla pred Shiffrinovou o 1,16 sekundy, s čím rátal len málokto.

„Pomohlo mi aj to, že som išla na trať ako prvá. Je to určitá výhoda,“ reagovala na tlačovej konferencii 24-ročná Slovenka.

Bola uvoľnená ako už dlho nie. A bolo vidieť, že víťazstvo si náramne užíva. „Áno, teším sa, že som konečne predviedla dve úžasné jazdy,“ priznala Vlhová pre slovenské médiá.

Dôležité bolo aj to, ako sa vyrovná s veľkým náskokom po prvom kole. Pred druhou jazdou sa Vlhová radila aj s bývalou lyžiarkou Veronikou Velez-Zuzulovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová: V poslednom období som lyžovaniu obetovala všetko