Vlani skončili piate. Slovenky zabojujú o body aj v netypickom slalome

Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) v paralelnom slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Štokholme 23. februára 2016.
Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) v paralelnom slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Štokholme 23. februára 2016. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. jan 2017 o 15:38

Paralelný mestský slalom v Štokholme je špeciálny. Bojuje sa v ňom vyraďovacím spôsobom.

ŠTOKHOLM. Medzinárodná lyžiarska federácia vyslovila súhlas s konaním tzv. mestských pretekov Svetového pohára v paralelnom slalome mužov aj žien, ktorých dejiskom bude v utorok 31. januára švédska metropola Štokholm.

Vyplýva to z kladného vyjadrenia predstaviteľov FIS po pondelkovej snehovej kontrole.

Pred jedenástimi mesiacmi bol Štokholm prvýkrát dejiskom podujatia Svetového pohára v alpskom lyžovaní a myšlienka atraktívnych pretekov v paralelných slalomových jazdách, ktoré v minulosti hostili aj Mníchov či Moskva, sa na severe Európy ujala.

Takto prebieha paralelný slalom mužov a žien:

Vo Švédsku by ani tento rok nemalo chýbať elitné slovenské slalomárske duo Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová, ktoré pred rokom skončili na delenom piatom mieste.

Vlani sa v Štokholme jazdilo na 190 metrov dlhej špeciálne upravenej trati, na ktorej bolo osadených dvadsať bránok, a súčasťou boli aj dva skoky.

Právo štartu malo prvých dvanásť žien z aktuálnej slalomovej listiny Svetového pohára plus štyri najlepšie pretekárky z celkového štartového poradia SP.

Súťažilo sa vyraďovacím spôsobom od osemfinále až po finále.

Tento rok by sa malo v Štokholme jazdiť v utorok 31. januára pri umelom osvetlení od 17.00 h. Body z pretekov v paralelnom slalome sa rátajú aj do slalomového poradia Svetového pohára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vlani skončili piate. Slovenky zabojujú o body aj v netypickom slalome