Weiss už trénuje Slovan, v sobotu môže získať s klubom titul

Vladimír Weiss starší vyhral v ankete Futbalista roka 2020 kategóriu Tréner roka.
Vladimír Weiss starší vyhral v ankete Futbalista roka 2020 kategóriu Tréner roka. (Autor: TASR)
Sportnet|11. máj 2021 o 17:05 (aktualizované 11. máj 2021 o 17:15)

Slovan čaká finále pohára i potvrdenie ligového titulu.

BRATISLAVA. Úradujúci slovenský majster ŠK Slovan Bratislava oznámil meno nového trénera. Klub podľa očakávaní povedie Vladimír Weiss starší. Na lavičke strieda Darka Milaniča.

Skúsený tréner už v minulosti viedol Slovan, na jeho lavičke sedel od augusta 2011 takmer rok. S klubom vtedy hneď po príchode vyradil v play off Európskej ligy AS Rím (1:0 doma, 1:1 vonku) a postúpil do skupinovej fázy druhej najprestížnejšej pohárovej súťaže.

Tentoraz sa v jednom tíme stretne spolu so svojím synom Vladimírom Weissom mladším.

Okrem Slovana viedol Weiss aj Petržalku, v Rusku Saturn moskovská oblasť (február 2006 - máj 2007) a v Kazachstane Kairat Almaty (november 2012 - november 2015).

Naposledy trénoval gruzínsku reprezentáciu (marec 2016 - november 2020) a predtým aj tú slovenskú (júl 2008 - január 2012), s ktorou sa prebojoval na svetový šampionát v Afrike.

Klub o tom informoval na svojom klubovom webe.

„Naše rokovania dospeli do úspešného konca. Trénerské kvality a predovšetkým úspechy Vladimíra Weissa hovoria jasnou rečou, osobne ho vnímam ako najlepšieho slovenského trénera súčasnosti. Bol pre nás jasnou voľbou číslo jeden a som veľmi rád, že sme s ním opäť nadviazali spoluprácu,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Weiss bude viesť už utorňajší večerný tréning Slovana a na lavičke bude sedieť aj v sobotu pri ligovom zápase so Zlatými Moravcami. Hneď pri premiére tak môže potvrdiť zisk majstrovského titulu.

Následne zabojuje aj o obhajobu Slovnaft Cupu, slovanisti vo finále čelia Žiline.

„V najbližších dňoch si zostaví aj svoj vlastný realizačný tím. Som presvedčený, že naša spolupráca bude úspešná a teším sa, že Vladimír Weiss sa stáva trénerom Slovana Bratislava,“ dodal Kmotrík.

Klub o detailoch kontraktu oboznámi verejnosť v piatok na tlačovej konferencii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss už trénuje Slovan, v sobotu môže získať s klubom titul