Víťaz dopoval, Slovák po deviatich rokoch získal olympijské striebro

David Musuľbes pôvodne získal na OH 2008 bronz. Po rokoch mu priznali striebro.
David Musuľbes pôvodne získal na OH 2008 bronz. Po rokoch mu priznali striebro. (Autor: TASR)
Sportnet|5. apr 2017 o 18:30

David Musuľbes pôvodne získal bronzovú medailu.

LAUSANNE. Olympijského víťaza v zápasení voľným štýlom Artura Tajmazova z Uzbekistanu diskvalifikovali z Hier XXIX. olympiády v Pekingu a musí vrátiť zlatú medailu.

Tridsaťsedemročný Tajmazov prišiel o najcennejší kov v kategórii do 120 kg, keďže výsledky opakovanej analýzy jeho vzoriek z OH 2008 boli pozitívne na zakázané prostriedky turinabol a stanozolol.

Z prehrešku 37-ročného zápasníka vyťaží aj slovenský reprezentant David Musuľbes, ktorý sa vrátil z Číny s bronzom. Práve Musuľbes bol semifinálovým súperom Tajmazova.

Musuľbes, ktorý v semifinále prehral práve s obhajcom zlata z Atén 2004 a najväčším favoritom, sa posunie na striebornú pozíciu. Zlato pripadne pôvodne druhému Bachtijarovi Achmedovovi z Ruska.

Takto sa Musuľbes radoval z bronzu. Po deviatich rokoch mu priznali striebro: fotogaléria

5.4.2017

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v stredu tiež informoval, že okrem Tajmazova prišiel o medailu aj ďalší zápasník. Vasil Fedorišin musí vrátiť striebro z kategórie do 60 kg, ktoré získal v Pekingu.

Rovnako dopadla aj ruská vzpieračka Svetlana Carukajevová, ktorá skončila druhá v dvojboji do 63 kg na OH 2012 v Londýne.

MOV uchováva dopingové vzorky po dobu desiatich rokov a vylepšenými technickými prostriedkami už spätne analyzoval viac ako 1000 testov z Pekingu a Londýna, pripomenula agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víťaz dopoval, Slovák po deviatich rokoch získal olympijské striebro