Višňovský: Zmluvu dodržím, budem hrať za Islanders

(Autor: TASR)
SITA|18. jan 2013 o 17:07

Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský nedohrá sezónu v Slovane Bratislava a vráti sa do NHL do tímu New York Islanders, s ktorým má platnú zmluvu.

BRATISLAVA. Majster sveta 2002 by najradšej zotrval najmä z rodinných dôvodov v Slovane Bratislava, s tým však vedenie "ostrovanov" nesúhlasí. Bez dohody s mužstvom z Long Islandu nemôže pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige.

"Zatiaľ zostávam doma, ale určite sa vrátim do Islanders, musím dodržať zmluvu. Teraz som tu najmä z rodinných dôvodov. Len čo sa doriešia, vraciam sa za more. Bude mi veľmi ľúto za Slovanom a za neskutočnou atmosférou na zimnom štadióne. Takú som nezažil ani v NHL," uviedol v on-line rozhovore s čitateľmi pluska.sk Višňovský a následne pripojil aj ďalšie slová: "KHL a NHL je úplne iný štýl hokeja. V KHL je viac voľnosti a času na improvizáciu, čo v NHL neexistuje. Vzoprieť sa nie je nič príjemné. Bol na mňa veľký tlak a zo dňa na deň som nevedel, čo bude zajtra. Takisto aj oni mali chaos, ktorý som chcel využiť. Teraz sa to vyjasnilo a ide už len o to, kedy sa tam budem hlásiť."

S Islanders má Višňovský platný kontrakt do konca sezóny 2012/13. Následne sa stane voľným hráčom a bude si môcť vyberať ďalšie pôsobisko. Po skončení výluky v NHL čaká na hráčov šprintérsky ročník so 48 zápasmi základnej časti v priebehu troch mesiacov.

Višňovský nemohol nastúpiť za Slovan už v utorkovom súboji v Prahe proti HC Lev a nehral ani v piatok v Chanty-Mansijsku. Jeho agent Neil Sheehy v statuse na sociálnej sieti Twitter v stredu nadránom slovenského času uviedol, že Slovák sa už teší na návrat do New York Islanders po vyriešení osobných problémov.

Tridsaťšesťročný bek podobnú situáciu očakával. Už pred pár dňami hovoril, že nevylučuje možný návrat do Islanders, ak sa klub NHL postaví proti jeho pôsobeniu v KHL. Situáciu nechcel riešiť tvrdohlavo. Po vyriešení rodinných problémov sa vráti do New Yorku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Višňovský: Zmluvu dodržím, budem hrať za Islanders