Villarreal bez Cazorlu, 200. zápas Arsenalu v Európe

SITA|6. apr 2009 o 11:52

Jubilejný 200. zápas v pohárovej Európe čaká v utorok večer na futbalistov Arsenalu Londýn, ktorí v prvom stretnutí štvrťfinále Ligy majstrov 2008/09 zavítajú na pôdu FC Villareal.

BRATISLAVA. Jubilejný 200. zápas v pohárovej Európe čaká v utorok večer na futbalistov Arsenalu Londýn, ktorí v prvom stretnutí štvrťfinále Ligy majstrov 2008/09 zavítajú na pôdu FC Villarreal. Obaja súperi sa v tejto súťaži stretli v ročníku 2005/06, vtedy až v semifinále. Z postupu sa radovali "kanonieri" po výsledkoch 1:0 doma a 0:0 na štadióne El Madrigal a aj tentoraz sú väčšími favoritmi.

Historické štatistiky však pred utorňajším súbojom na Pyrenejskom polostrove uprednostňujú domácich. "Žltá ponorka", ako pre farbu dresov prezývajú hráčov Villarrealu, z piatich duelov proti anglickým oponentom pred vlastnými fanúšikmi vybojovala dve výhry a tri remízy a inkasovala jediný raz. Na druhej strane, Londýnčania sa v Španielsku predstavili zatiaľ desaťkrát s bilanciou 2 víťazstvá, 2 remízy a 6 prehier.

Hráči Arsenalu sú momentálne v anglickej Premier League vo fantastickej forme, keď neprehrali ani jeden z ostatných 17 súbojov. Napriek tomu už zverenci trénera Arséna Wengera nemajú reálnu šancu na ligový primát, keďže im nevyšiel úvod súťažného ročníka. "Ak niekto prehrá päť z prvých 14 zápasov, nemôže pomýšľať na celkové víťazstvo v Premier League," realisticky skonštatoval francúzsky kouč, ktorý sa tak zameriava na úspech v Lige šampiónov či FA Cupe. "Rozhodne sa nedá porovnávať súčasné mužstvo s tým, ktoré hralo vo farbách Arsenalu v auguste a septembri minulého roka. Predtým akoby sme mali zatiahnutú ručnú brzdu, ktorú sme teraz povolili. Do utorňajšieho súboja proti Villarrealu ideme výborne naladení, plní sebadôvery, entuziazmu a nadšenia. Stále verím, že táto sezóna môže byť pre nás veľmi úspešná," povedal Arséne Wenger po sobotňajšom víťazstve svojho mužstva 2:0 nad nebezpečným Manchestrom City. Veľmi pozitívnou správou pre "The Gunners" je návrat dvoch veľkých opôr po zranení - Cesca Fabregasa a Emmanuela Adebayora. V súboji s ManCity práve španielsky stredopoliar pripravil dve gólové situácie pre togského zakončovateľa, ktorý si s nimi bravúrne poradil. V poriadku by už mal byť aj Theo Walcott, naopak, pre zranenia sú mimo hry Robin van Persie, Eduardo a Abou Diaby. Zimná posila Arsenalu z ruského Zenitu Petrohrad Andrej Aršavin v Lige majstrov hrať nemôže.

Villarreal sa ešte stále spamätáva zo sobotňajšej vysokej prehry 0:3 na pôde Almérie, kde záverečnú polhodinu dohrával bez vylúčeného Roberta Piresa. Ešte väčšou ranou pre trénera Manuela Pellegriniho aj fanúšikov semifinalistu Ligy majstrov 2005/06 je zranenie jedného z kľúčových hráčov Santiho Cazorlu. Dvadsaťštyriročný španielsky reprezentant si v spomenutom stretnutí Primera División zlomil členok a podľa najpesimistickejších prognóz si futbal nezahrá až šesť mesiacov. "Je to pre nás veľmi dôležitý hráč, no máme dostatočne široký káder. Ktokoľvek nastúpi namiesto neho, bude určite hrať na viac ako sto percent. Pokúsime sa zdolať Arsenal pre Santiho," povedal obranca FC Villarreal Diego Godin.

V utorok večer nebude na El Madrigal pod taktovkou skúseného nórskeho arbitra Toma Henninga Övreböa nikto absentovať pre žlté či červené karty, ale na ďalšie napomenutie si musia dávať pozor až štyria domáci hráči: Guillermo Franco, Ariel Ibagaza, Ángel López a Marcos Senna. Odveta je na Emirates Stadium v Londýne na programe v stredu 15. apríla. Víťaz tohto štvrťfinálového dvojzápasu sa v boji o postup do finále LM stretne s úspešnejším z dvojice Manchester United/FC Porto.

Prvý zápas štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2008/09 (utorok 7. apríla, začiatok o 20.45 h SELČ):

FC Villarreal (Šp.) - Arsenal Londýn (Angl.), rozhoduje: Tom Henning Övrebö (Nór.)

Pravdepodobné zostavy:

Villarreal: Diego López - Ángel López, Godin, Gonzálo Rodríguez, Capdevila - Cani, Senna, Eguren, Pires - Nihat Kahveci, G. Rossi

Arsenal: Almunia - Sagna, K. Touré, Gallas, Clichy - Eboue, A. Song, Denilson, Fabregas - Walcott, Adebayor.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Villarreal bez Cazorlu, 200. zápas Arsenalu v Európe