Vlhovej chýbala istota. Verím, že sa spamätá, vraví expertka

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. nov 2022 o 11:15

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 1. kole slalomu v Levi 2022.

LEVI. Na prvý štart v tejto sezóne si Petra Vlhová, ale aj ostatné lyžiarky museli netradične dlho počkať. Nepriaznivé poveternostné podmienky hneď v troch strediskách sa totiž postarali o zrušenie pretekov.

Prvé body sa tak určia až vo fínskom Levi, kde sa Slovenke mimoriadne darí. Svedčí o tom päť víťazstiev a celkovo sedem pódiových priečok.

Po prvom kole ale v najlepšej trojke nefiguruje. Vlhovej, ktorá odštartovala ako piata, chýbala dynamika, dravosť, ale neurobila výraznú chybu.

Napokon sa zaradila na štvrté miesto. Rýchlejšie v porovnaní so Slovenkou boli Lena Dürrová, Anna Swennová-Larssonová a Mikaela Shiffrinová.

"Radosť pozerať na jej slalomovú jazdu. V posledných rokoch má krásny pokojný prejav. Avšak, tentoraz v strmej pasáži nemala toľko istoty, ako sme zvykli vídať," zhodnotil Vlhovej jazdu expert ČT Sport Borek Zakouřil.

VIDEO: Jazda Petry Vlhovej v 1. kole slalomu vo fínskom Levi

V porovnaní s Dürrovou bola Slovenka rýchlejšia len v spodnej časti. Od posledného medzičasu, na ktorom strácala 0,7 sekundy skresala 13 stotín.

"Úprimne, som prekvapená. Petra išla veľmi profesorsky a chýbal jej ťah na bránu. Môže za tým byť aj to dlhé čakanie, z ktorého bola nervózna.

Verím, že sa v druhom kole spamätá," povedala pre JOJ Šport bývalá slovenská lyžiarka a dnes televízna expertka Janka Wolnerová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej chýbala istota. Verím, že sa spamätá, vraví expertka