V NHL sa bili až dvaja Slováci. Chára nedostal ani úder, Černák zložil súpera

Erik Černák (hore) a Connor Murphy počas bitky.
Erik Černák (hore) a Connor Murphy počas bitky. (Autor: TASR/AP)
Jerguš Radačovský|28. apr 2021 o 07:48

Černák pokračuje v konflikte s útočníkom Chicaga.

BRATISLAVA. Občas sa v zámorskej NHL pobije aj slovenský hokejista. Najčastejšie sa do bitky dostane Zdeno Chára, ale pästiam sa nevyhýba ani Erik Černák.

V noci z utorka na stredu však zhodili rukavice obaja.

Chárovej bitke v zápase Washingtonu proti Islanders predchádzal nebezpečný súboj, v ktorom Matt Martin tvrdo atakoval Rakúšana Michaela Raffla.

Slovenský obranca sa zastal otraseného spoluhráča a ihneď prikorčuľoval k Martinovi. Ten sa v tesnej blízkosti snažil atakovať vyššieho súpera, ale Chára si ho držal od tela.

Potom prešiel do protiútoku a jeho päste zastavili až rozhodcovia. V súboji mal výrazne navrch. Obaja hráči dostali za bitku 5-minútové tresty.

Chára sa pustil do bitky vo veku 44 rokov a 40 dní a stal sa najstarším hráčom, ktorý sa pobil v NHL.

Erik Černák sa zase do pästného súboja dostal v zápase jeho Tampy s Chicagom. S Connorom Murphym do seba skončili pri mantineli.

Hráči si nič nedarovali. Do výhodnejšej pozície sa dostal Černák, ktorý súperovi uštedril viac úderov a nakoniec ho tvrdo zložil na zem.

Nešlo však o prvý konflikt Černáka a Murphyho. Na začiatku marca americký útočník atakoval Slováka nebezpečným zásahom do hlavy.

Za svoj zákrok vtedy dostal trest do konca zápasu. Černák zápas nedohral a skončil s podozrením na otras mozgu.

"Keď som videl, ako sa k nemu Murphy približuje, vedel som, že ho zasiahne. Je to kruté. Černák je bojovník, bol však v takej zraniteľnej pozícii a myslím si, že to Murphy využil," okomentoval zákrok z marca Černákov spoluhráč Alex Killorn.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL sa bili až dvaja Slováci. Chára nedostal ani úder, Černák zložil súpera