Kareš na obrazovke Oktagonu? Najsladšie peniaze, žartuje Novotný (Týždeň V klietke)

Ondřej Novotný (vľavo) a Pavol Neruda, promotéri organizácie Oktagon MMA.
Ondřej Novotný (vľavo) a Pavol Neruda, promotéri organizácie Oktagon MMA. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|5. jan 2022 o 08:55

Úvod roka sľubuje zaujímavé momenty.

Newsletter SvetMMA: Týždeň V klietke - prihláste sa na odber na e-mail na tomto odkaze >>>

BRATISLAVA. Úvod roka 2022 sľubuje, že ani v nasledujúcich dvanástich mesiacoch nebude núdza o zábavu.

Niekdajší promotér organizácie XFN Petr Kareš sa objaví na platforme Oktagonu, zatiaľ čo americký youtuber Jake Paul bojuje za práva zápasníkov a uverejnil ponuku pre prezidenta UFC Dana Whitea. Zároveň však má pre Whitea viaceré podmienky.

Na domácej scéne patril záver uplynulého roka podujatiu Oktagon 30. Korunovaná bola prvá ženská šampiónka, ktorá má pritom len 19 rokov.

Pozrite si týždňový prehľad SvetMMA a magazín Týždeň V klietke.

Zápasník doplatil na tetovanie Hitlera

Na koncoročnom turnaji Oktagon 30 nakoniec nemohol zápasiť český thajboxer Radek Roušal.

Organizácia ho stiahla z podujatia pre tetovanie na ruke, kde má vyobrazeného nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

Promotéri Oktagonu sa kvôli zraneniam viacerých zápasníkov na poslednú chvíľu rozhodli osloviť bojovníkov z thajského boxu, ktorí doplnili klasické MMA zápasy. Medzi novými duelmi bol aj stret Čecha Radka Roušala a Slováka Nikolasa Kriváka.

Tento súboj bol deň pred jeho konaním zrušený. Organizácia tak reagovala na informácie o Roušalovom tetovaní. Zápasník mal uviesť, že išlo o mladícku hlúposť. Tento argument však organizátorom nestačil.

„Radka Roušala sťahujeme z turnaja. O tom, aké má tetovanie, sme nevedeli. Po zistení, čo si nechal, podľa jeho slov urobiť v mladosti z hlúposti, sme sa rozhodli, že to pre nás v tejto chvíli nie je dosť a na turnaji nenastúpi.

V Oktagone s takým tetovaním nemá byť nikto ani odfotený, nie to ešte, aby u nás štartoval,“ oznámila organizácia Oktagon MMA.

Prvá žena s titulom, výzvy pre Slovákov

Organizácia Oktagon MMA korunovala svoju prvú ženskú šampiónku. Titul mušej váhy získala iba 19-ročná Tereza Bledá.

Bledá zdolala brazílsku vyzývateľku Mabelly Limu. Lima navyše nesplnila váhový limit a prišla o časť z výplaty, ako i možnosť získať opasok. Proti Bledej napokon aj tak nemala žiadnu šancu.

Česká bojovníčka jasným spôsobom ovládla hlavný zápas turnaja Oktagon 30. Duel netrval ani dve minúty a Bledá zvíťazila technickým knokautom.

Z víťazstva sa tešil aj talentovaný Matej Peňáz či Jakub Tichota. Hlavne Tichota po výhre využil naskytnutý priestor a poslal na Slovensko dve veľké výzvy.

„Ivan je zranený a ja chcem byť šampión. Viem, že o mne hovoril Paulus a chcem tak ukázať, že nie je môj level. Dajte mi najprv toho kuchára z Lidlu a potom pošlem Bukiho do dôchodku. Nastolím novú generáciu na čele so mnou,“ odkázal.

Výzvy adresoval do trnavského Spartakus Fight Gymu. Tichota chce najskôr poraziť slovenský talent, Romana Paulusa. Potom už si chce vyšliapnuť na Ivana Buchingera.

V článku si môžete prečítať kompletnú výsledkovú listinu podujatia Oktagon 30.

Gábor Boráros v reality šou

Zápasník Oktagon MMA Gábor Boráros má aktuálne nabitý program. Tesne po Vianociach v boxerskom súboji zdolal Patrika "Rytmusa" Vrbovského a teraz ho už čaká ďalšia zaujímavá skúsenosť, hoci úplne mimo prostredia bojových športov.

Boráros bude súčasťou novej reality šou Survivor. Súťažiť bude o celkovú výhru 100-tisíc eur.

Reláciu bude moderovať spolumajiteľ Oktagonu Ondřej Novotný, ktorý pôsobil aj v predošlých sériách.

Novotný a Boráros spoločne účinkovali v prvej sérii šou Oktagon Výzva. Aj vtedy Novotný zastával úlohu moderátora a Boráros bol súťažiaci. Samozrejme, toto bolo úplne iné prostredie.

Vrátia peniaze za nefungujúce PPV?

Podujatie Fight Night Challenge prinieslo netradičný mix zápasov.

V ringu sa predstavili známi raperi, ale aj profesionálni MMA zápasníci. Spomínaní Boráros a Rytmus, no tiež Attila Végh, Pirát Krištofič, Čis T alebo Flexking.

Galavečer sa vysielal cez platený prenos, lenže viacerí diváci mali po zakúpení prenosu výrazné problémy so sledovaním. Organizátori sa ich snažili vyriešiť s dodávateľom a počas turnaja navýšili kapacitu.

Mnohí fanúšikovia sa dodatočne aj tak sťažovali na fakt, že zápasy nemohli sledovať naživo. Pôvodné indície mali naznačovať hackerský útok na servery dodávateľa, ale neskôr zástupcovia Fight Night Challenge ubezpečili divákov, že pracujú na refundačnom procese.

Spoločnosť, ktorá nám, ale aj napríklad KSW či iným veľkým organizáciám v Európe, pravidelne zaisťuje službu streamu, týmto pádom preberá plnú zodpovednosť za vzniknuté škody.

Aktuálne s nimi napriek vianočným či novoročným sviatkom finalizujeme spôsob refundačného procesu tak, aby zákazník, ktorému neboli doručené sľúbené služby v plnom rozsahu, nemusel za túto chybu platiť," oznámila organizácia.

Slovák v ACA, Čech v KSW

Česko bude mať aj druhýkrát po sebe zastúpenie na podujatí KSW. Zatiaľ čo v decembri na KSW 65 bojovali Magdalena Šormová a Miroslav Brož, v januári bude českú vlajku hájiť David Martiník.

Ten sa 15. januára stretne s Poliakom Patrykom Surdynom. Martiník má v rámci poľskej ligy skóre 1-1, naposledy však prehral v Oktagon MMA, kde ho zdolal krajan Michal Konrád.

Do akcie sa vráti tiež Slovák Tomáš Deák. Deáka na turnaji ACA 135 preverí Čečenec Murad Kalamov.

Kalamov vyniká na zemi a celkovo má úctyhodnú bilanciu 13-3. Súper je dobrý zápasník, má výbornú zem. Konečne si môžem vyskúšať v zápase to, na čom tak tvrdo makám a verím, že sa progres ukáže,“ uviedol Deák.

Youtuber má podmienky

Nie je žiadnym verejným tajomstvom, že sa Youtuber Jake Paul a hlavný zástupca americkej organizácie UFC Dana White príliš nemusia.

Spor medzi dvoma známymi osobnosťami naberá v posledných týždňoch stále viac na intenzite, o čom svedčí aj najnovšia výzva prezidentovi UFC od Jakea Paula.

Internetová celebrita dáva na začiatku nového roku Whiteovi exkluzívnu ponuku, ktorou by sa chcel zavďačiť najmä bojovníkom zmiešaných bojových umení zápasiacich v UFC.

Paul od Whitea požaduje splnenie troch podmienok. Ide o zvýšenie minimálnej mzdy za zápas v UFC, podiel na celoročných zárobkoch organizácie pre bojovníkov a zlepšenie zdravotnej starostlivosti.

Všetko vyššie vymenované by chcel zaviesť už od marca tohto roku. Ak by s ponukou dlhoročný prezident UFC súhlasil, Paul bude ochotný skonči s boxom nadobro a podpísať jednozápasovú zmluvu s americkou ligou kvôli stretu s bývalým titulovým vyzývateľom Jorgem Masvidalom.

Kareš na platforme Oktagonu

Na domácej scéne pred niekoľmi rokmi prebiehala veľká rivalita medzi konkurenčnými organizáciami Oktagon MMA a XFN. Túto rivalitu prirovnávali k otvorenej vojne.

Jednoznačným víťazom sa po čase stal Oktagon. XFN sa muselo stiahnuť kvôli finančným problémom a dlhom voči viacerým zápasníkom.

Symbolom XFN bol promotér tejto organizácie, český reprezentant v kickboxe Petr Kareš. Aj on sa spolu s XFN viac-menej stiahol zo scény, hoci sa predstavil v zápase podľa pravidiel lethwei proti Pirátovi Krištofičovi. Odvtedy o ňom vlastne nebolo počuť.

Na konci zimy však čaká Kareša návrat do zápasového kolotoča. 17. marca bude bojovať na podujatí Heroes Gate, kde bude jeho súperom Petr Vondráček. Protivníci sa nemajú príliš v láske, no to je samostatná kapitola.

Na začiatok vyznieva veľmi zaujímavo, ba azda priam bizarne iná skutočnosť.

Turnaj Heroes Gate sa bude vysielať na platforme Oktagon.TV, čo znamená, že organizácia Oktagon MMA bude aj na svojich stránkach promovať zápas Petra Kareša.

„Ani neviete, ako sa teším," reagoval so smiechom promotér Oktagonu Ondřej Novotný. „Pozrite, poviem to takto. S úsmevom na perách budem promovať duel Kareš-Vondráček a budú to tie najsladšie peniaze, ktoré kedy prídu na účet Oktagonu," uzavrel.

UFC s česko-slovenskou účasťou

Uplynuli dva týždne od posledného turnaja UFC v roku 2021. Nadišiel čas rekapitulovať.

Ako sa vedenie UFC popasovalo s ďalším rokom boja s celosvetovou pandémiou?

Hoci by sa to na prvý pohľad nemuselo zdať, v uplynulých dvanástich mesiacoch sme boli v americkej organizácii svedkami najväčšieho počtu turnajov od roku 2014.

Videli sme korunováciu nového kráľa ťažkej váhy Francisa Ngannoua, zo sedadiel nás dvíhali fenomenálne výkony šampióna veltrovej divízie Kamarua Usmana.

Nemôžeme zabudnúť ani na pokračovanie príbehu hry o tróny v ľahkej váhe po odchode Khabiba Nurmagomedova.

Českých a slovenských fanúšikov mohla tešiť výhra Čecha Jiřího Procházku a fakt, že sa do prestížnej organizácie prebojoval historický druhý slovenský zápasník Martin Buday.

Newsletter SvetMMA: Týždeň V klietke - prihláste sa na odber na e-mail na tomto odkaze >>>

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kareš na obrazovke Oktagonu? Najsladšie peniaze, žartuje Novotný (Týždeň V klietke)