VIDEO: Vytrhnuté zástavky a päste. Fanúšikovia bili hráčov Fenerbahce

Bitka v Trabzone.
Bitka v Trabzone. (Autor: Ibrahim Haskologlu - X )
Ivan Mriška|17. mar 2024 o 22:46

Priaznivci Trabzonsporu neuniesli prehru 2:3.

TRABZON. Sú to fanatici. Blázni, ktorí sú do futbalu zažraní a za svoj milovaný klub sa neváhajú pobiť.

Turci sú temperamentní a aj preto ich najvyššia liga prináša množstvo incidentov. Nedávno to bol prezident klubu, ktorý päsťou zaútočil na hlavného rozhodcu.

Tento raz sa "vyznamenali" fanúšikovia Trabzonsporu. Tí neuniesli prehru 2:3 s Fenerbahce a po stretnutí vybehli na hráčov, ktorí sa v kruhu tešili.

VIDEO: Útok fanúšikov

Usporiadateľská služba sa snažila zasiahnuť, ale na trávniku sa strhla hromadná bitka. Hráči utekali do kabín, fanúšikovia ich bili päsťami a dokonca aj rohovými zástavkami.

Kamery zachytili strelca víťazného gólu Michyho Batshuayia. Belgický reprezentant na fanúšika predviedol kop v štýle MMA.

VIDEO: Kop Michyho Batshuayia voči fanúšikovi

Napätá atmosféra bola už počas zápasu, stretnutie niekoľkokrát prerušili, keďže priaznivci hádzali na ihrisko rôzne predmety.

"Je zázrak, že sa zápas dohral, pretože došlo k niekoľkým nepokojom. Fanúšikovia Trabzonsporu hádzali na ihrisko všemožné predmety, zasiahnutý bol napríklad Dušan Tadič.

Po druhom góle Fenerbahce hádzali frustrovaní domáci fanúšikovia plné poháre, v jednom momente bol na ihrisko hodený aj ohňostroj," opisujú zahraničné weby s tým, že Trabzonspor čaká obzvlášť prísny disciplinárny trest.

Turecký minister vnútra Ali Yerlikaya na sociálnej sieti oznámil, že prípad začali vyšetrovať a že osoby, ktoré vtrhli na trávnik, budú identifikované. "Násilie na futbalových ihriskách je neprijateľné," napísal Yerlikaya.

Turecká polícia v pondelok zadržala dvanásť osôb.

Zaujímavosťou je, že za oba kluby hrali v minulosti aj slovenskí futbalisti. Za Trabzonspor to bol Marek Hamšík a za Fenerbahce Martin Škrtel.

Tabuľka Süper Lig

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»VIDEO: Vytrhnuté zástavky a päste. Fanúšikovia bili hráčov Fenerbahce