Tatar odohral parádny zápas, bol druhou hviezdou. Jaroš sa pobil

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. dec 2018 o 05:54

Obaja slovenskí hokejisti sa činili.

NEW YORK. Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar sa podieľal dvomi gólmi na víťazstve Montrealu Canadiens na ľade Floridy Panthers 5:3 v noci z piatka na sobotu v zápase NHL.

Dvadsaťosemročný rodák z Ilavy zaznamenal svoj trinásty a štrnásty gól v prebiehajúcej sezóne zámorskej profiligy a presadil sa prvý raz od 9. decembra.

Odvtedy ťahal sedemzápasovú šnúru stretnutí bez presného zásahu.

Tatar bol druhou hviezdou zápasu

V aréne BB&T Center sa Tatarovi podarilo skórovať už po 35 sekundách hry, keď bekhendom prekonal veterána v bránke Panthers Roberta Luonga.

Neskôr na to nadviazal presilovkovým gólom v 49. minúte stretnutia na vtedy priebežných 3:2.

Tatar zaznamenal svoj tretí dvojgólový zápas v sezóne.

"Nikdy som si nemyslel, že som mimo streleckej formy. Dôležité je, že víťazíme a nie je rozhodujúce, kto strelí gól. Zakaždým ide o snahu celého tímu a myslím si, že kráčame dobrým smerom," povedal Slovák pre oficiálny web súťaže.

Jeho tím vyhral v treťom zápase v sérii.

"Mali sme výborný vstup do zápasu, viedli sme vonku 2:0. Potom sme na chvíľu vypli, čo súper využil, no neprestali sme sa sústrediť a hrali sme naďalej dobre. Verili sme si, že môžeme zvíťaziť. V presilovke sme gólovo udreli znovu, čo bolo rozhodujúce," dodal Tatar, ktorý bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu.

Jaroš sa pobil

Do hry v noci z piatka na sobotu zasiahol aj ďalší Slovák Christián Jaroš v drese Ottawy Senators. Tá prehrala s New Yorkom Islanders na jeho ľade 3:6 aj vďaka dvom gólom a asistencii Mathewa Barzala.

Desať sekúnd pred koncom stretnutia sa na ľade strhla bitka štyroch hráčov, do ktorej bol zapletený aj slovenský zadák.

Rozhodcovia mu pripísali päť trestných minút.

V treťom stretnutí uspelo Toronto na ľade Columbusu 4:2 aj bez Martina Marinčina v zostave. Hostia zvíťazili v piatom zápase po sebe.

NHL 2018/2019 - základná časť:

Columbus - Toronto 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Góly: 5. N. Foligno (Wennberg, Jones), 59. Panarin (Werenski) - 3. Tavares (Kadri, Marner), 19. Tavares (Marner), 40. Marner (Matthews, Gardiner), 54. Gauthier (P. Lindholm, Moore)

/obranca Martin Marinčin (Toronto) nehral/

Florida - Montreal 3:5 (2:2, 0:1, 2:2)

Góly: 9. Borgström, 14. Malgin, 19. Yandle - 1. TATAR, 3. Deslauriers (Mete, S. Weber), 49. TATAR (Drouin, Domi), 56. Lehkonen (Shaw, Kulak), 60. Drouin (Petry)

/útočník Tomáš Tatar (Montreal) odohral 15:40 minúty, strelil dva góly, zaznamenal jeden plusový bod, štyrikrát vystrelil na bránu súpera, prezentoval sa aj jedným bodyčekom, jednou zablokovanou strelou a jedným ziskom puku/

NY Islanders - Ottawa 6:3 (0:1, 2:2, 4:0)

Góly: 24. Bailey (Barzal), 38. Lee, 43. Boychuk (Cizikas, M. Martin), 45. Barzal (Komarov, Beauvillier), 53. Barzal (Bailey), 60. Cizikas (Kuhnhackl) - 17. Mark Stone, 23. Duchene (B. Ryan, Chabot), 27. Ceci (Tierney, Bödker)

/obranca Christián Jaroš (Ottawa) odohral 13:30 minúty, zaznamenal jeden mínusový bod, dostal päť trestných minút za bitku, zablokoval jednu strelu súpera a raz stratil puk/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar odohral parádny zápas, bol druhou hviezdou. Jaroš sa pobil