Saganova snaha v závere bola márna. Predbehli ho traja cyklisti

Záverečný šprint cyklistov v 16. etape Tour de France 2019.
Záverečný šprint cyklistov v 16. etape Tour de France 2019. (Autor: TASR)
Sportnet|23. júl 2019 o 19:03

Pozrite si sumár 16. etapy na videu.

NIMES. Necelých 30 km pred koncom etapy sa nečakane skončila francúzska púť Jakoba Fuglsanga. Dánsky cyklista tímu Astana sa ocitol v páde a po ňom sa už nevrátil do sedla bicykla, ale nastúpil do sanitky.

Dôvodom bola pravdepodobne zlomená ruka, 34-ročný Dán sa rozlúčil z deviatej priečky celkového poradia. Do záverečných 15 km etapy si pätica v úniku doniesla ešte 30-sekundový náskok, ale potom už rapídne klesal.

O výrazne zvýšené tempo v pelotóne sa vtedy starali jazdci tímu Jumbo-Visma.

Tour de France 2019: Najlepšie momenty z 16. etapy : fotogaléria

23.7.2019

Osem kilometrov pred koncom už mal hlavný "balík" na dohľad pretekárov v úniku, ale tí ešte aj 5 km pred cieľovou čiarou mali 11 sekúnd k dobru. Ich snaha sa definitívne skončila 2,5 km pred "páskou".

Na čele pelotónu vtedy dobre pracovali aj jazdci Bora-Hansgrohe, najmá Daniel Oss. Jeho tímový kolega Peter Sagan nechýbal v záverečnej bitke o etapové víťazstvo.

Do záverečného kilometra Sagan vletel na šiestej pozícii zavesený za Eliom Vivianim. Vydržal za ním až do konca, ale tentoraz boli rýchlejší ako 29-ročný Slovák aj ďalší dvaja klasickí šprintéri Caleb Ewan a Dylan Groenewegen.

Tour de France 2019
Tour de France 2019 (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Saganova snaha v závere bola márna. Predbehli ho traja cyklisti