Sagan: Je náročné, keď je každý zavesený na mojom zadnom kolese

Peter Sagan (vpravo) skončil v 9. etape piaty.
Peter Sagan (vpravo) skončil v 9. etape piaty. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. júl 2018 o 11:10

Peter Sagan skončil v deviatej etape na Tour de France 2018 piaty.

ROUBAIX. Deviata etapa 105. ročníka Tour de France z Arrasu do Roubaix priniesla viacero pádov, defektov aj zvratov, ktoré mali na svedomí nevyspytateľné dlažobné kocky.

Medzi favoritov na víťazstvo sa v nej radil aj Peter Sagan, no napokon najrýchlejší bol Nemec John Degenkolb a Slovák obsadil piatu pozíciu.

Držiteľ zeleného dresu pre lídra bodovacej súťaže nezachytil kľúčový únik trojice Degenkolb, Lampaert, Van Avermaet, ktorá odišla z pelotónu a potom na čele spolupracovala až do prejazdu cieľovou páskou.

Tour de France 2018 - 9. etapa: Pozrite si najzaujímavejšie momentky: fotogaléria

16.7.2018

Štybar: Sagan zaspal

Sagan sa v závere pokúšal o zmazanie straty a s ďalšími kvalitnými pretekármi (Gilbert, Jungels, Stuyven) sa vydal na stíhaciu jazdu, ktorá ho posunula na konečnú piatu priečku.

"Peter pomýšľal na tejto trati na víťazstvo, ale zaspal v momente, keď odchádzali Degenkolb, Lampaert a Van Avermaet. Týmto jazdcom nemal dovoliť uniknúť," povedal v rozhovore pre iSport.cz český cyklista Zdeněk Štybar.

Ten na Tour de France 2018 chýba a pripravuje sa spolu so zvyškom tímu Quick-Step Floors na sústredení v talianskom Livigne.

Aj Peter Sagan takisto uznal, že koncovku deviatej etapy nezvládol podľa svojich predstáv a pripravil sa o tretie víťazstvo na tohtoročnej Tour.

"Urobil som menšiu chybu. Na jedinom sektore "pavé" som cúvol na koniec skupiny a práve vtedy odišli. Bolo veľmi ťažké ich dostihnúť.

Je to náročné, keď je každý zavesený na mojom zadnom kolese. Zaútočil som v posledných štyroch kilometroch, ale už bolo príliš neskoro," povedal pre oficiálny web pretekov dvadsaťosemročný Žilinčan.

Bora na Tour de France 2018? Spokojnosť

Peter Sagan je po úvodnom týždni Tour de France 2018 v celkovej klasifikácii na 23. priečke so stratou 3:08 min.

Na svojom konte má dve etapové víťazstvá a je lídrom bodovacej súťaže.

V boji o zelený dres nazbieral 299 bodov a pred druhým Kolumbijčanom Fernandom Gaviriom si vypracoval náskok 81 bodov.

"Petra máme v zelenom drese a Rafala Majku na 6. mieste celkovej klasifikácie. Na konte máme aj dve víťazné etapy a tvrdú prácu odovzdanú v každej z etáp.

Som veľmi hrdý na to, čo sme ako tím odviedli v prvom týždni Tour de France," pochválil jazdcov Bora-Hansgrohe športový riaditeľ Enrico Poitschke na webe nemeckého družstva.

"Myslím si, že môžeme byť spokojní s tým, čo sme dosiaľ odviedli," pridal názor Peter Sagan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Sagan: Je náročné, keď je každý zavesený na mojom zadnom kolese