Sagan môže zelený dres vyhrávať aj ďalších päť rokov, tvrdí Yates

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR)
Jakub Benko|27. júl 2019 o 23:22

Bradley Wiggins vyspovedal Seana Yatesa.

VIDEO: Sean Yates rozpráva o Petrovi Saganovi

PARÍŽ. Ak slovenský cyklista Peter Sagan príde do cieľa záverečnej etapy Tour de France, obháji zelený dres a zapíše sa do histórie prestížnych pretekov.

Pre Sagana to bude už siedme víťazstvo v bodovacej súťaži, čím vytvorí rekord.

O Saganovi bola reč aj v relácii, ktorú moderuje celkový víťaz Tour z roku 2012 Bradley Wiggins. Bývalý britský cyklista má svoju šou na televíznej stanici Eurosport.

Peter Sagan a jeho momenty na Tour de France 2019: fotogaléria

29.7.2019

Wiggins si pozval na rozhovor ďalšieho bývalého pretekára Seana Yatesa.

Yatesa spojil so Saganom Tinkoff

,,Je to jednoducho charakter a šoumen. Inšpiroval veľmi veľa jazdcov, aj z budúcej generácie," povedal o Saganovi Yates, ktorý aj po ukončení aktívnej kariéry ostal pri cyklistike.

,,Je to neuveriteľný talent a zároveň je to veľmi milý chlap," tvrdí Yates.

Wiggins má s Yatesom spoločnú minulosť. Práve v roku 2012, keď sa Wiggins stal historicky prvým britským víťazom Tour de France, obaja pôsobili v tíme Sky. Yates bol jedným zo športových riaditeľov.

Počas rovnakého ročníka Tour bol Yates taktiež kritizovaný, konkrétne Markom Cavendishom. ,,Yates ma ako riaditeľ vôbec nepodporoval. Bol chladný a neinšpirujúci," opísal vzájomnú spoluprácu Cavendish vo svojej autobiografii.

Neskôr, v roku 2014, sa Yates objavil na rovnakej pozícii aj v tíme Tinkoff-Saxo, kde sa spoznal a následne aj skamarátil so Saganom.

Sagan je svetová trieda

,,Keď som odišiel z tímu Tinkoff, bol som na pretekoch v Belgicku, na ktorých sa zúčastnil aj Sagan. Raz som stál pri trati a Peter spolu s tímom práve prechádzali okolo, v rámci tréningu.

Keď ma uvidel, ihneď zastal, objal ma a prehodili sme pár slov. Musel potom doháňať svojich kolegov, ale jemu to vôbec nevadilo. Aj to ukazuje, aký milý je," opisuje príbeh z minulosti Brit.

,,Je to jednoducho svetová trieda," dopĺňa krajana Wiggins. ,,Ak si môžeme byť počas Tour niečím istý, je to fakt, že Sagan bude v zelenom drese, jednoducho si ho udrží," predpovedal moderátor ešte počas prvého týždňa Tour de France 2019.

,,Jednoznačne, je to podobný prípad, ako keď dominoval bodovacej súťaži Erik Zabel (držiteľ zeleného dresu v rokoch 1996 - 2001). Momentálne nevidím nikoho, kto by mohol Petra poraziť. Je možné, že ho nikto zo zeleného nevyzlečie najbližších päť rokov," uzatvára Sean Yates, víťaz jednej z etáp Tour de France 1988.

Sagan siedmym zeleným dresom z Tour de France prekoná rekord, ktorý doteraz držal spolu s Nemcom Zabel. Slovák musí už len dôjsť do cieľa poslednej etapy na Paris Champs-Élysées.

Tour de France 2019
Tour de France 2019 (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Sagan môže zelený dres vyhrávať aj ďalších päť rokov, tvrdí Yates