Sagan vysvetlil, prečo nešiel do úniku. V Alpách to bude ťažké, vraví

Peter Sagan v zelenom drese na trati etapy počas Tour de France 2019.
Peter Sagan v zelenom drese na trati etapy počas Tour de France 2019. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. júl 2019 o 19:29

Sagan hodnotí 17. etapu.

GAP. Taliansky cyklista Matteo Trentin triumfoval v stredajšej 17. etape 106. ročníka Tour de France.

Jazdec stajne Mitchelton-Scott sa presadil po sólovom úniku v závere 200 km dlhej trasy z Pont du Gard do Gapu a cieľ preťal v čase 4:21:36 hodiny.

Na druhej priečke finišoval Dán Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) a tretí skončil Belgičan Greg Van Avermaet (CCC).

Tour de France 2019: Najlepšie momenty z 17. etapy: fotogaléria

25.7.2019

Pelotón prišiel do cieľa s mankom 20:10 min, slovenský pretekár Peter Sagan v drese Bora-Hansgrohe finišoval v grupette na 131. mieste ešte o šesť minút neskôr.

"Bol som v balíku, takže som dnes nemal šancu na výhru. V úvode som kontroloval Colbrelliho, Vivianiho a Matthewsa, mojich rivalov v boji o zelený dres a preto som sa nedostal do úniku.

Bolo dosť teplo a nebolo to príliš komfortné, až kým nezapršalo. Nakoniec z toho bol pre mňa taký oddychový deň. V Alpách to bude ťažké každý deň a pre všetkých," citovala Sagana oficiálna stránka Tour.

Na čele celkového poradia sa nič nezmenilo. V žltom drese jazdí stále domáci miláčik Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) s náskokom 1:35 minúty pred obhajcom trofeje Britom Geraintom Thomasom (Ineos).

Tretí je holandský pretekár Steven Kruijswijk z Jumbo Visma, ktorý stráca 1:47 min. Rovnaká zostala situácia aj v boji o zelený dres.

Sagan má na konte 309 bodov, o 85 viac ako druhý Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step), na treťom mieste figuruje ďalší Talian Sonny Colbrelli z Bahrain-Merida (203).

Tour de France 2019
Tour de France 2019 (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Sagan vysvetlil, prečo nešiel do úniku. V Alpách to bude ťažké, vraví