Budaj skončil so slzami v očiach. Ontario sa lúči s obľúbeným brankárom

Peter Budaj odchádza do útrob štadióna, nasledovaný svojimi synmi.
Peter Budaj odchádza do útrob štadióna, nasledovaný svojimi synmi. (Autor: Twitter Ontario Reign)
Jakub Benko|13. apr 2019 o 12:07

Budaj odchytal posledný zápas v sezóne.

ONTARIO. Slovenský hokejový brankár Peter Budaj patril v tejto sezóne medzi najhorších brankárov v AHL. Pôsobil na farme Los Angeles Kings, v Ontariu Reign.

Mužstvo sa nachádza na predposlednom mieste Západnej konferencie. Budaj dohral sezónu so štatistikou 3,73 gólu na zápas a priemernou úspešnosťou 87,3 percenta.

Horšie na tom boli už len dvaja gólmani. Jedným z nich je Budajov kolega z Ontaria, Cal Petersen.

Na Budaja však v kabíne Reign nedajú dopustiť.

"Je to chlapík, ktorý svojím pracovným nasadením a správaním sa je výborným lídrom a vzorom pre celý tím. Je to veterán, ktorý zažil takmer všetko, čo sa v hokeji dá. Prežil výborné i náročné časy. Pre Cala je veľmi nápomocný," povedal tréner mužstva Mike Stothers.

Peter Budaj - posledný zápas v Ontariu Reign: fotogaléria

7.8.2019

Fanúšikom aj v poslednom vystúpení predviedol niečo zo svojho umenia. Proti farme Calgary Flames pochytal 34 z 37 striel.

Ontariu to na výhru nestačilo, Stockonu Heat podľahlo 2:4. Slováka po zápase vyhlásili za prvú hviezdu duelu.

Budaj sa už vyjadril, že táto sezóna môže byť jeho poslednou v rámci aktívnej kariéry.

Všetci nosili meno Budaj

"Uvidíme, ako sa veci vyvinú v lete a čo sa stane. Hokej hrám už dlhú dobu, no stále platí, že túto hru milujem a som pre ňu zapálený. Napriek tomu, už sú pre mňa dôležité aj iné aspekty v živote, najmä rodina a čas s ňou."

"Presúvať sa stále s deťmi je náročné, nie len pre mňa, ale aj pre mojich blízkych," prezradil Budaj pre oficiálny portál súťaže.

Tento signál pochopili aj v Ontariu a pre svojho obľúbenca pripravili záverečný ceremoniál so všetkým, čo k nemu patrí.

Už pred zápasom sa na ľade objavili všetci hráči v tričkách, na ktorých mali meno slovenského brankára.

,,Bolo to nečakané. Je to pre mňa veľká česť a veľmi si to vážim. Aj keď sme mali veľmi ťažkú sezónu, v kabíne sme vytvorili výbornú partiu a ťahali sme sa navzájom," povedal Budaj po poslednom vystúpení.

Emotívne video na záver

Brankár na ľad prišiel aj s celou rodinou. „Bolo skvelé mať tu manželku a deti, aby som to mohol zdieľať spolu s nimi. Keď som bol malý chlapec, otec ma zobral na otvorený ľad, nemali sme na štadióne strop, boli sme z malého mesta. Všetky tie spomienky sa mi vrátili," zaspomínal si brankár.

"Všetka tá obeta ostatných, ktorí mi vytvárali život, počnúc rodinou a rodičmi, cez všetkých ľudí, ktorí mi pomohli, trénerov, osobných trénerov, personál, rodinu, manželku, deti. Bol to veľmi emotívny moment,“ dodal.

Ontario si pripravilo ešte jedno prekvapenie - emotívne video, ktoré zachytáva prierez kariérou Petra Budaja v zámorí.

Slovák pôsobil okrem LA Kings aj v Montreale či Colorade.

„Bolo to ohromné. Bolo to skvelé. Bola to česť mať tu mojich priateľov, spoluhráčov a dokonca aj súper tomu venoval pozornosť, čo skutočne oceňujem. Bolo to veľmi milé."

"Video a všetko okolo, ste z toho smutní, trochu sa mi tlačili do očí slzy. Toto som robil celý život, tak som sa snažil na ľade nechať všetko,“ ocenil na záver Budaj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Budaj skončil so slzami v očiach. Ontario sa lúči s obľúbeným brankárom