Reakcia bývalého rozhodcu na Gudasov zákrok: Takto môj dedo zabíjal králiky

Radko Gudas (vpravo).
Radko Gudas (vpravo). (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|22. nov 2017 o 10:09

Radko Gudas dostal desaťzápasový trest.

BRATISLAVA. Radko Gudas sa v zámorskej NHL opäť pripomenul. V zápase jeho Philadelphie s Winnipegom sekol kanadského útočníka Mathieua Perreaulta po krku, za čo si vyslúžil tresť päť minút a do konca zápasu.

"Vybavil som si, ako Marcus Foligno (útočník Buffala - pozn. red.) nazval Gudasa idiotom. Zase sa ukázalo, že mal pravdu," napísal známy komentátor Mike Harrington.

Samotný Perreault si myslí, že z Gudasovej strany išlo o úmysel.

Po prešetrení incidentu dostal Gudas desaťzápasový trest a pokutu 400-tisíc dolárov. On i niektorí jeho spoluhráči trestu nerozumejú. Jeho otec vraví, že niektorí hráči za tvrdšie zákroky dostali iba pokuty.

S tým však nesúhlasí bývalý český rozhodca Petr Bolina. "Už v roku 1994, keď som pískal na olympiáde v Lillehammeri, hovorilo sa, že hokej sa musí vyčistiť," spomína Bolina pre iDnes.

"Za hokejku ste dnes zodpovedný. Píska sa každé priloženie hokejky na telo či ruky. Sekera, čo predviedol Gudas, je vyložene zdraviu nebezpečná," pokračuje delegát českej extraligy.

Ten o tvrdšom Gudasovom zákroku vedel, no samotný videozáznam videl až počas rozhovoru.

"Rozhodca sa tam otáča zvláštne. No, to je sekera ako blázon. Takto môj dedo zabíjal králiky. Takto sa nemôžete oháňať, obzvlášť, keď váš protihráč kľačí. Vidím tam evidentný úmysel," spontánne okomenoval Bolina.

Gudas je v profilige zákernými zákrokmi známy. Podľa Bolinu sú desaťzápasový trest a pokuta 400-tisíc dolárov netradičné aj na pomery NHL. Tiež sú však pomerne logické, keďže nešlo o prvý podobný Gudasov zákrok.

"Potrestali ho exemplárne, aby si to uvedomil," dodal Bolina.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Reakcia bývalého rozhodcu na Gudasov zákrok: Takto môj dedo zabíjal králiky