Skončil tam, kde začínal. Rosický sa rozlúčil s kariérou exhibíciou

Tomáš Rosický.
Tomáš Rosický. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. jún 2018 o 21:10

V zápase medzi Českom a Tímom sveta sa predstavilo viacero zvučných mien.

PRAHA. Bývalý kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Rosický sa v sobotu rozlúčil so svojou kariérou exhibičným zápasom.

Na pražskej Letnej mu tlieskalo viac ako osemnásť tisíc fanúšikov.

V zápase medzi Českom a Tímom sveta sa predstavilo viacero zvučných mien, s ktorými dnes už 37-ročný Rosický hral v Sparte Praha, v nemeckej Borusii Dortmund, londýnskom Arsenale, či v českej reprezentácii.

V hosťujúcom drese nastúpili aj Cesc Fabregas, Robin Van Persie, v bránke bol Jens Lehmann.

"Tomáš je jedným z najlepších hráčov, s akým som kedy hral. Mrzí ma, že bol často zranený. Výborne sme si rozumeli na ihrisku, aj mimo neho," citoval španielskeho stredopoliara portál idnes.cz.

Český kreatívny stredopoliar vstúpil do veľkého futbalu v drese Sparty a odohral za ňu aj posledné stretnutie v profesionálnej kariére.

"Všetkým vám veľmi ďakujem. Pred dvadsiatimi rokmi som tu začínal a som hrdý na to, že aj posledný zápas som mohol odohrať pred vami," uviedol pre idens.cz Rosický.

Česko - Tím sveta 5:2 (2:1)

Góly: 11. a 24. Koller, 36. Rosický (z 11 m), 41. Vachoušek, 55. Rosický ml. - 22. Ewerthon, 34. Van Persie

Česko: Čech (36. Blažek) - Grygera, Sivok, Novotný, Jankulovski (Fukal) - Poborský, Hübschman, Galásek (Vachoušek), Plašil - Koller (Baroš), Lokvenc

Tím sveta: Lehmann - Evanílson, Sagna (Dedé), Song, Clichy (Gibbs) - Sahin, Flamini, Fábregas, Rosický - Van Persie, Ewerthon (Benajun)

Nehrali: Polák, Hleb

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Skončil tam, kde začínal. Rosický sa rozlúčil s kariérou exhibíciou