VIDEO: Počas minúty ticha za Beckenbauera diváci pískali. Škandál, znie z Nemecka

Fanúšikovia na zápase v Rijáde.
Fanúšikovia na zápase v Rijáde. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|11. jan 2024 o 11:00

Nechutná scéna sa udiala v Saudskej Arábii.

RIJÁD. Futbalový svet smúti za Franzom Beckenbauerom, legendou nemeckého a svetového futbalu, ktorá v nedeľu zomrela vo veku 78 rokov.

Kapitán majstrov sveta z roku 1974 a majstrov Európy 1972 bol aj úspešný tréner.

Krajinu priviedol k svetovému titulu na MS 1990 v Taliansku, keď v repríze finále z MS 1986 proti Argentíne s legendárnym Diegom Maradonom vyhral jeho tím 1:0.

„Najväčšia osobnosť nemeckého futbalu. Ako hráč, tréner, prezident a človek je nezabudnuteľný. Nikto ho nikdy nepredbehne.

Ľudia, ktorí videli futbal za čias Franza Beckenbauera môžu byť šťastní,“ povedal jeho bývalý spoluhráč a prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness.

„Vďaka neprekonateľnej technike mohol hrať futbal aj so šálkou kávy v ruke,“ dodal o ňom slávny argentínsky tréner Cesar Luis Menotti.

Franz Beckenbauer prezývaný Cisár patril nepochybne medzi najväčšie persóny svetového futbalu a zaslúži si rešpekt a úctu.

Pred semifinálovým zápasom španielskeho Superpohára medzi Realom Madrid a Atléticom Madrid (5:3 po predĺžení, pozn.) v saudskoarabskom Rijáde však počas minúty ticha za neho diváci bučali a pískali.

„Škandál,“ píšu nemecké médiá.

VIDEO: Diváci v Saudskej Arábii pískajú pri minúte ticha

Štadión Bayernu Mníchov každý večer osvetľujú obrovským nápisom: Ďakujeme Franz. Nemecký pohár by po novom mal niesť jeho meno.

„Nie je jasné, čo presne stojí za týmto neúctivým správaním saudských fanúšikov. Jednou z možností by mohla byť kontroverzná úloha Beckenbauera pri pridelení majstrovstiev sveta Kataru. Saudská Arábia nemá dobré vzťahy so svojou malou susednou krajinou,“ špekulujú nemecké noviny.

Piskot počas minúty ticha urazil najmä Toniho Kroosa, ktorý sedel na lavičke Realu Madrid. Po zápase vyzval k väčšej úcte futbalového velikána.

„Pripusťme, že niekto bol tak skvelý a tak dobrý človek, že si zaslúži byť oslavovaný,“ uviedol Kroos.

Nemecký reprezentant v 67. minúte striedal. Keď sa dotkol lopty, fanúšikovia pískali aj na neho. Hoci mali oblečené dresy Realu Madrid.

Bučali na neho za to, že v minulosti kritizoval odchod hráčov práve do tejto krajiny.

Bola to dnes zábava. Úžasné publikum, napísal ironicky na sociálnej sieti X.

VIDEO: Piskot na Toniho Kroosa

Beckenbauer vyhral s Bayernom Mníchov štyri majstrovské tituly a trikrát za sebou Pohár európskych majstrov, predchodcu Ligy majstrov.

V piatok o 20:30 h hostí Mníchov doma Hoffenheim a zápas sa bude niesť v spomienke na Beckenbauera.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»VIDEO: Počas minúty ticha za Beckenbauera diváci pískali. Škandál, znie z Nemecka