Zelený dres získam, len keď Sagan ochorie, vraví Kittel

Okrem etapového triumfu vyhráva Kittel aj v bodovacej súťaži.
Okrem etapového triumfu vyhráva Kittel aj v bodovacej súťaži. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|3. júl 2017 o 10:00

Kto ukončí Saganovu dominanciu?

BRATISLAVA. V hromadnom dojazde si našiel svoju cestu. Skvelým spôsobom si došpurtoval po víťazstvo v druhej etape Tour de France 2017.

Bol jedným z favoritov a potvrdil to. Nemec Marcel Kittel vyhral v nedeľu už svoju desiatu etapu na Tour de France a pätnástu na podujatiach GrandTour.

Okrem jubilejného etapového triumfu sa tešil aj zo zeleného dresu, do ktorého sa po druhej etape obliekol.

Peter Sagan by musel ochorieť

Napriek tomu, že dvadsaťdeväťročný Nemec po druhej etape vládne bodovacej súťaži, nevidí veľkú šancu na zisk zeleného dresu.

"Keď sa pozriete na posledných päť ročníkov Tour, vždy je tam meno Peter Sagan. Vládne jednoznačne," povedal na tlačovej konferencii po druhej etape.

"Jediná šanca na to, aby som získal zelený dres, bude, keď Sagan ochorie."

Citoval ho portál cyclingweekly.com.

"Každý rok tu boli skvelí šprintéri. Minulý rok Mark Cavendish, rok predtým André Greipel, predtým ja. Ani jeden z nás však nemal ani len šancu uspieť," pokračoval Nemec, ktorý sa po pôsobivom nedeľňajšom triumfe v cieli rozplakal.

Pozrite si, ako prebiehala 2. etapa na Tour de France: fotogaléria

3.7.2017

Zmena pravidiel Tour de France?

Novinári sa Kittela spýtali, či si myslí, že je potrebné upraviť pravidlá, aby čistokrvní šprintéri mali väčšiu šancu ukončiť Saganovu dominanciu.

Nemec z tímu Quick-Step Floors si myslí, že podobné rozhodnutia sú na organizátorovi, ktorým je ASO.

"Keď chcete pravidlá prispôsobiť určitej skupine jazdcov, musíte niečo zmeniť. Na konci je to však stále dres organizátorov ASO," myslí si Kittel a dodáva:

"Oni sú za to zodpovední, musia vedieť, aký typ jazdca chcú v zelenom drese vidieť. V súčasnosti nie sú pravidlá prispôsobené šprintérom, ale komplexnejším jazdcom."

Peter Sagan získal zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže päťkrát po sebe. Ak sa mu to podarí aj na Tour de France 2017, vyrovná rekord Erika Zabela.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Zelený dres získam, len keď Sagan ochorie, vraví Kittel