Premier League sa vracia. Cez víkend je na programe viacero ťahákov

Momentka zo zápasu Liverpool - Arsenal.
Momentka zo zápasu Liverpool - Arsenal. (Autor: TASR/AP)
Karol Jakubovič, DIGI Sport|30. mar 2021 o 16:10

Prečítajte si najnovší PL Focus.

Do konca sezóny v anglickej Premier League absolvuje väčšina tímov ešte deväť kôl, z toho štyri sú na programe v apríli.

Dnes sa pozrieme na to, čo nás čaká v tom najbližšom, víkendovom.

Chelsea - West Bromwich Albion

Thomas Tuchel ešte na lavičke modrých neprehral ani raz a to už narazil na štrnástich vyzývateľov. Ďalšou prekážkou budú vreckári, ktorým tečie nie len do topánok, ale aj do samotných vreciek.

The Potters vyhrali na ihriskách súperov iba v jednom prípade (s Wolves) a zisk čo i len jediného bodu zo Stamford Bridge by bol mega prekvapením.

Za pripomenutie stojí prvá sezónna konfrontácia, v ktorej B vyhrával ešte v úvode druhého polčasu 3:0, lenže body sa nakoniec delili po remíze 3:3. To však ešte na lavičkách sedeli Bilič s Lampardom.

Leeds - Sheffield United

Yorkshirské derby v posledných rokoch prináša viac úspechov hosťujúcim tímom.

Aj Leeds na jeseň uspel na Bramall Lane a ak si chce Sheffield zachovať aspoň teoretickú šancu na udržanie sa, potrebuje to potvrdiť a znova dobyť Elland Road.

Pred dvomi rokmi sa mu to v Championship podarilo. Jedna vec je však istá, čepeliam už aktuálne nikto neverí.

Leicester - Manchester City

V septembri na Etihad City prehralo ManCity s líškami zahanbujúco 2:5. Školil predovšetkým Jamie Vardy, ktorý je ale aktuálne v miernom streleckom útlme.

Iný punc má aj majstrovsky našliapnutá Guardiolova družina. Nebesky modrým z Manchestru bude stačiť aj remíza, čím by dozaista nepohrdli ani domáci.

Na stole sú tak dve možnosti. Prvá hovorí o defenzívnej šachovej partii, druhá o otvorenom futbale s minimálne tromi strelenými gólmi.

Fanúšikovia veria, že správny bude druhý variant.

Arsenal - Liverpool

V oboch klubov si predstavovali sezónu úplne inak. Najsmelšie ciele stanovené pred začiatkom ročníka sú už v oboch prípadoch nedosiahnuteľné, ale stále sa toho dá dosť zachrániť.

Arsenal by za momentálnej situácie všetkými desiatimi bral aspoň postup do Európskej Ligy, strata na priečky znamenajúce Ligu majstrov je už 11-bodová.

Liverpool potrebuje po reprezentačnej pauze návrat na víťaznú vlnu, ktorý ak sa podarí, Kloppovci ešte môžu spraviť aspoň ligu šampiónov.

Súboje týchto dvoch gigantov sú v poslednom období vyrovnané a niečo podobné môžeme očakávať v Londýne aj cez víkend.

Southampton - Burnley

Súboj dvoch 33-bodových mužstiev, ktoré nemôžu v závere kráčať od prehry k prehre, pretože zóna ohrozenia nie je ďaleko.

Objektívne, pred asociačným termínom mali lepšiu formu futbalisti Burnley, naopak Soton sa extrémne výsledkovo trápil. Brankár Nick Pope vychytal v šiestom zápase za Albion svoju šiestu nulu.

Ak si udrží tento štandard aj na St. Mary's, defenzívne revitalizované Burnley môže byť úspešné.

Newcastle - Tottenham

Newcastle bol v posledných zápasoch katastrofálny. Herný prejav nepostačujúci na level Premier League bol dokonca horší ako samotné výsledky. A to straky získali iba 3 body z 15-tich možných.

Severania majú síce o dva body viac ako osemnásty Fulham a zápas k dobru, ale v kontexte záverečnej pätiny sezóny to neznamená prakticky nič.

Tottenham bude cez víkend favoritom. Spurs potrebujú postúpiť do LM, inak bude odchod Harryho Kanea v lete reálnejší ako kedykoľvek predtým.

Hurikán len nedávno avizoval, že rozhodnutie o jeho pokračovaní či nepokračovaní u kohútov oznámi po skončení sezóny.

Aston Villa - Fulham

Pozor! Fulham neprehral vonku osem ligových duelov za sebou.

Aj napriek tomu, že sú Parkerovci v zostupovom pásme, v poslednej dobe ich manažéri súperov chvália za solídny herný systém. Prípadný zostup chalupárov by tak mrzel mnohých nestranných fanúšikov.

Aston Villa má takisto momentálne ďaleko od pohody. Z ašpiranta na pohárovú Európu sa stalo mužstvo plávajúce v pokojnom prúde stredu tabuľky, čo na druhej strane v kontexte posledných sezón nie je zlá vizitka.

Manchester United - Brighton

Brighton pred pauzou vyhral dva dôležité zápasy so Southamptonom a Newcastlom a vzdialil sa od zostupovej trojice ešte výraznejšie.

Čajky si môžu ešte výraznejšie pomôcť úspechom na Old Trafford, kde sa im však ešte po postupe do Premier League nepodarilo zabodovať.

Červení diabli však doma vyhrali iba 7 zo 14-tich stretnutí a veľmi dobre vedia, že na udržanie miestenky v top štvorke potrebujú takéto zápasy zvládať.

Everton - Crystal Palace

V Goodison Parku to bude súboj dvoch klubov zo stredu tabuľky. Everton, ktorý s orlami neprehral už dvanásť ligových zápasov, ešte nezanevrel na možnosť kvalifikovať sa do pohárovej Európy.

Ancelottiho tím však potrebuje v apríli a máji oveľa presvedčivejšiu hru i výsledky. Posledné dva súboje s Chelsea a Burnley sa totiž skončili bez bodu.

Wolverhampton - West Ham

Ak by West Ham postúpil do Ligy majstrov, čo nie je nemožné, bol by to asi najneočakávanejší úspech jedného klubu v tomto ročníku.

Kladivári majú o štrnásť bodov viac ako Wolverhampton, ale na Molineux by sme favorita hľadali len ťažko. Vlci vyhrali iba 9 stretnutí z 29-tich a naopak predstavujú jedno z najväčších sklamaní sezóny.

S úzkym kádrom sa na viacerých frontoch bojuje len veľmi ťažko – to sa Nuno Espirito Santo už mohol v Anglicku naučiť.

Priame prenosy Premier League na PREMIER Sport

Sobota 3. apríl

  • 13:25 Chelsea – West Bromwich
  • 15:55 Leeds – Sheffield United
  • 18:25 Leicester – Manchester City
  • 20:55 Aston Villa – Fulham

Nedeľa 4. apríl

  • 12:55 Southampton – Burnley
  • 15:00 Newcastle – Tottenham
  • 17:25 Arsenal – Liverpool
  • 20:25 Manchester United – Brighton

Pondelok 5. apríl

  • 18:55 Everton – Crystal Palace
  • 21:10 Wolverhampton – West Ham

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League sa vracia. Cez víkend je na programe viacero ťahákov