O titule je rozhodnuté, o elitnej štvorici ešte nie. Bale si opäť užíva futbal

Gareth Bale.
Gareth Bale. (Autor: TASR/AP)
Karol Jakubovič, DIGI Sport|2. mar 2021 o 15:30

Prečítajte si najnovší PL Focus.

BRATISLAVA. Manchester City si cez víkend vytvoril ešte komfortnejšiu pozíciu na čele tabuľky. Stalo sa tak aj preto, že prenasledovatelia na priečkach 2 až 4 zaváhali.

Udalostí víkendového kola ale bolo viac.

Gareth Bale sa vrátil do formy, Manchester United opäť vo veľkom zápase neskóroval a Leicester stratil pred rozhodujúcou pasážou ročníka ďalšiu oporu.

Aktuálne najlepší tím sveta? Manchester City

Guardiolovci vedú tabuľku Premier League už s 12-bodovým náskokom a aktuálne už len málokto pochybuje o ich ďalšom titule.

Nebesky modrí odohrali cez víkend ďalší presvedčivý zápas a po výhre 2:1 preskočili aj ďalšiu prekážku, a síce, West Ham.

O oba góly sa postaral stopérsky tandem John Stones – Rúben Dias.

Ich spojenie je fantastické, čo dokresľuje skutočnosť, že počas ich spolupráce na trávniku dostalo City iba tri góly, pričom oni dvaja sami strelili štyri.

To čo pred rokmi dokázal urobiť s defenzívou Liverpoolu Virgil Van Dijk, teraz dokonale napodobnil Dias.

The Citizens zaznamenali už 20 výhier v rade vo všetkých súťažiach a bez prehry sú už 27 duelov.

Proti kladivárom sa Pep Guardiola dočkal výhry s poradovým číslom 200 v Premier League. Všetko nasvedčuje tomu, že v máji sa dočká aj tretieho titulu v Anglicku.

Líšky majú problém, trápi ich početná maródka

Sezóna je zatiaľ z pohľadu Leicestru mimoriadne pozitívna. Klub z East Midlands je na špici tabuľky prakticky od začiatku sezóny, lenže stále sa rozširujúci lazaret maródov naznačuje, že záverečná tretina ročníka bude nesmierne náročná.

Ak si líšky chcú udržať top štvorku, musia sa čím skôr vrátiť zranené opory.

Brendanovi Rodgersovi v nedeľu v bitke s Arsenalom vypadol na dlhšie obdobie vo forme hrajúci Harvey Barnes a pre zranenie striedal aj stopér Johny Evans. Na injury liste sú aktuálne aj Justin, Peréz, Morgan, Maddison, Fofana a Preat.

Vo väčšine ide o hráčov zo základnej zostavy.

Slabšia šírka kádra Leicestru v porovnaní s konkurentmi sa ukázala aj proti Londýnčanom, domáci v zápase pôsobili unavene. Hold, Slavia ich fyzicky dokonale vyžmýkala.

Bale si znova užíva futbal

Bilancia hviezdy z Walesu v posledných štyroch dueloch: 4 góly a 3 asistencie! Vyzerá to tak, že ešte nenastal čas zlomiť nad ním palicu. A ak, tak tú golfovú.

Kmeňový hráč Realu Madrid popracoval na fyzickej pripravenosti a od januára majú jeho výkony stúpajúcu tendenciu. Chváli ho Mourinho a po zápase s Burnley už aj fanúšikovia na sociálnych sieťach.

Baleovi na oba zásahy skvelo prihrával Son.

V druhom polčase sa na ihrisko dostala aj ďalšia donedávna zatracovaná megastar Dele Alli. Spurs mali pár minút na trávniku spolu Kanea, Sona, Balea a Alliho.

Minimálne traja z nich sú vo forme a my si myslíme, že je ešte skoro odpisovať Londýnčanom z boja o top štvorku.

Očakávaná remíza na Stamford Bridge

Manchester United má na svojom konte už 53 strelených gólov, čo znamená najlepšiu ofenzívu v lige. Sledovať červených diablov v zápasoch s rivalmi z veľkej šestky je však v poslednom období utrpením.

Hráči z Old Trafford sa nepresadili v predchádzajúcich bitkách s Arsenalom, Liverpoolom, Tottenhamom, Manchester City a gól nedali ani v nedeľu Chelsea.

Bruno Fernandes je neuveriteľne produktívny, lenže v súbojoch s gigantmi mu to vôbec nepadá, za čo ho už niektorí náročnejší novinári a fanúšikovia kritizujú.

Red Devils sa aktuálny strelecký marazmus z veľkých zápasov pokúsia zlomiť už v najbližšom kole, v ktorom narazia na vedúce City.

Premier League je tu takmer každý deň

V nasledujúcich šiestich dňoch nás čaká v Premier League až sedemnásť duelov. V strede aktuálneho týždňa sa bude hrať polovica stretnutí 29. kola, zvyšných päť je na programe tesne pred reprezentačnom prestávkou v strede mesiaca.

V diári si nezabudnite zaznačiť 4. marec, kedy sa seba narazia Liverpool a Chelsea. Konfrontácia dvoch výnimočných nemeckých manažérov určite prinesie ďalší interesantný príbeh.

Zabudnúť by ste ale nemali ani na 7. marec. Vtedy sa odohrá ďalšie vydanie už spomenutého manchesterského derby.

Priame prenosy Premier League na PREMIER Sport

Utorok 2. marec

  • 20:55 Manchester City – Wolverhampton

Streda 3. marec

  • 18:55 Burnley – Leicester 
  • 21:10 Crystal Palace – Manchester United

Štvrtok 4. marec

  • 18:55 Fulham – Tottenham
  • 21:10 Liverpool – Chelsea 

Sobota 6. marec

  • 13:25 Burnley – Arsenal
  • 15:55 Sheffield United – Southampton
  • 18:25 Aston Villa – Wolverhampton
  • 20:55 Brighton – Leicester

Nedeľa 7. marec

  • 12:55 West Bromwich – Newcastle
  • 14:55 Liverpool – Fulham 
  • 17:00 Manchester City – Manchester United
  • 20:10 Tottenham – Crystal Palace

Pondelok 8. marec

  • 18:55 Chelsea – Everton
  • 20:55 West Ham – Leeds 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»O titule je rozhodnuté, o elitnej štvorici ešte nie. Bale si opäť užíva futbal