Tarkovič počúva z Anglicka zlé správy. Zmení to už najbližší víkend?

Martin Dúbravka.
Martin Dúbravka. (Autor: TASR/AP)
DIGI Sport, Karol Jakubovič|23. feb 2021 o 12:35

Prečítajte si najnovší PL Focus.

BRATISLAVA. Uplynulé kolo v anglickej Premier League prinieslo ďalšie udalosti, ktoré si zaslúžia našu pozornosť.

Manchester City s jemne položenou nohou na plyne zdolal domáci Arsenal, Liverpool prišiel o ďalšiu oporu a znova prehral, West Ham v derby potvrdil, že má formu na top štvorku a poctivé zbieranie bodov realizuje aj vhodne vyskladaný Leicester.

A situácia okolo slovenských brankárov Martina Dúbravku a Mareka Rodáka sa neobracia k lepšiemu. Aj o tom budú nasledujúce riadky pravidelného PL Focus.

Ďalšie direkty Liverpoolu: prehra v derby a strata Hendersona

Kríza Liverpool FC pokračuje aj po Merseyside derby na Anfield, ktoré lepšie zvládol Everton. Hostia vyhrali 2:0 a po dlhých 20-tich dueloch sa tešili z ligového triumfu na trávniku odvekého mestského rivala.

Jeden bradatý rekord prekonal aj úradujúci šampión. Hráči FC prehrali vo štvrtom domácom súboji v sérii prvý raz od roku 1923.

Zaujímavá paralela spočíva v tom, že aj vtedy boli "červení" obhajcami ligového primátu. Po zápase sa riešila v médiách pomerne prísna penalta pre hostí, ktorú Sigurdsson premenil a ukončil nádeje domácich na dobrý výsledok.

Liverpool počas aktuálnej sezóny vystriedal už 18 rôznych stopérskych dvojíc. Duel na Anfield nedohral kapitán Jordan Henderson.

Jeho zranenie je podľa aktuálnych informácií vážne a je možné, že stredopoliar pretransformovaný na stopéra sa už v tomto ročníku na trávniku neobjaví.

Viac ako 60 minút v derby Liverpool operoval so stopérskych tandemom Phillips – Kabak. Na rovinu, táto dvojica by bola priemerná aj v Championship.

West Ham v hre o Ligu majstrov

Kladivári vlani skončili iba päť bodov nad zónou vypadnutia, čo predstavovalo najhoršie umiestnenie od zostupovej edície v roku 2010/2011.

Málokto tak pred aktuálnou sezónou počítal s tým, že Moyesovci budú miešať karty na čele tabuľky.

Realita je však taká, že Londýnčania prehrali iba šesť duelov z 25-tich, sú štvrtí a svoju formu potvrdili aj vo víkendovom derby s Tottenhamom.

Jedným z hrdinov sa stal pred časom zatracovaný Jesse Lingard, ktorý gólom na 2:0 nadviazal na dva zásahy z bitky s Aston Villou.

David Moyes na 16. pokus porazil Josého Mourinha.

Portugalský manažér absolvoval svoj 50. ligový zápas na lavičke klubu, no získal iba 81 bodov. V šiestich predchádzajúcich kluboch bol na tom po piatich desiatkach zápasov oveľa lepšie.

Napríklad počas prvej anabázy v Chelsea získal zo 150-tich možných až 126.

Leicester neťahá iba Vardy

Väčšina gólov padá po koncovke zvnútra pokutového územia, ale mimoriadne cenení sú aj borci, ktorí dokážu napriahnuť spoza šestnástky a teda zo strednej či väčšej vzdialenosti.

James Maddison je prototypom takého futbalistu.

Kreatívny stredopoliar Leicestru dal vo Villa Parku pri výhre 2:1 ďalší gól z diaľky. Od debutu v auguste 2018 sa týmto spôsobom presadil už 11-krát.

V tomto ročníku má James vedľa svojho mena už osem gólov, čo už teraz predstavuje jeho najproduktívnejšiu sezónu.

Líšky sa momentálne ale neopierajú iba o Jamieho Vardyho a Jamesa Maddisona. O góly sa stará aj duo Youri Tielemans a Harvey Barnes.

Brendan Rogers má svoju mozaiku vyskladanú výborne a ak sa nič nepokazí, klub z King Power Stadium nebude v ďalšej sezóne Ligy majstrov chýbať.

Zlá správa pre Tarkoviča: slovenskí brankári nechytajú

Do začiatku ďalšieho kvalifikačného reprezentačného cyklu ostáva niečo viac ako mesiac a situácia okolo brankárov spod Tatier sa v posledných kolách nezmenila.

Martin Dúbravka vysedáva po zranení na lavičke aj napriek tomu, že Karl Darlow už nie je taký presvedčivý ako na prelome kalendárnych rokov.

Aj pri prehre Newcastlu na Old Trafford sa Darlow príliš nevyznamenal. Narážame najmä na lacný gól po koncovke Marcusa Rashforda k bližšej žrdi.

Krivka jeho výkonnosti išla výrazne nadol. Straky inkasovali v desiatich posledných zápasoch 19 zásahov.

Ak sa nechce klub zo severu Anglicka dostať do ešte väčších problémov, musí manažér Steve Bruce niečo zmeniť. Podľa nás by mohol začať zmenou medzi tromi žrďami.

Ľahké to nemá ani Marek Rodák, ktorý sa stal vlani najlepším gólmanom Championship a mal výrazný podiel na návrate Fulhamu medzi elitu.

V Premier League však košický rodák odchytal iba jeden duel, ešte v prvom kole s Arsenalom.

Odvtedy dominuje Alphonse Areola, ktorý možno nie je lepší brankár ako Rodák, ale fakt, že v posledných štyroch dueloch si udržal tri čisté kontá sa mu musí nechať.

Aj vďaka nemu klub chalupárov vstáva z popola a driape sa mimo pásma zostupu.

Megašláger na Stamford Bridge a ďalšie maškrty

Ani 26. kolo nenaruší kolorit víkendov nabitých veľkými zápasmi. Najsledovanejšia bitka sa odohrá v Londýne, kde Chelsea privíta Manchester United.

Motívom zápasu bude neporaziteľnosť Thomasa Tuchela, ktorý zo siedmich zápasov na lavičke The Blues vyhral päť a v dvoch prípadoch remizoval.

United strácajú aktuálne na vedúceho mestského rivala desať bodov a tak si ďalšie zaváhanie nemôžu dovoliť. Vonku sa im v tejto edícii darí, veď neprehrali ani jeden zápas mimo svojho štadióna.

Strata United by vyhovovala Citizens, ktorí sú pravdepodobne v majstrovskom trháku. Guardiolovci kráčajú od výhry k výhre a ich strata sa neočakáva ani v domácom súboji s West Hamom.

Interesantný duel sľubuje aj zápas na King Power Stadium, kde Leicester privíta Arsenal, s ktorým líšky neprehrali ani jeden z prechádzajúcich štyroch vzájomných stretov.

Viera v obrat k lepšiemu ženie vpred aj Liverpool. The Reds sú zdevastovaní, ale odrazový mostík môžu nájsť na Bramall Lane, kde si ich počká beznádejne posledný a prakticky už vypadávajúci Sheffield United.

Priame prenosy Premier League na PREMIER Sport

Utorok 23. február

  • 18:55 Leeds - Southampton

Sobota 27. február

  • 13:25 Manchester City – West Ham
  • 15:55 West Bromwich – Brighton
  • 18:25 Leeds – Aston Villa 
  • 20:55 Newcastle – Wolverhampton 

Nedeľa 28. február

  • 12:55 Leicester – Arsenal
  • 14:55 Tottenham – Burnley
  • 17:25 Chelsea – Manchester United
  • 20:10 Sheffield United – Liverpool

Pondelok 1. marec

  • 20:55 Everton – Southampton

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tarkovič počúva z Anglicka zlé správy. Zmení to už najbližší víkend?