Tréner mu vravel, že nevie, koľko bude hrať. Teraz je hviezdou tímu

Oliver Giroud po štvrtom góle v zápase Ligy majstrov.
Oliver Giroud po štvrtom góle v zápase Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
DIGI Sport|8. dec 2020 o 13:32

Čo sa udialo a udeje v Anglicku.

BRATISLAVA. Mourinhova taktika bola úspešná aj v bitke o sever Londýna, Manchester United neprestáva otáčať zápasy vo svoj prospech, Giroud s Bentekem sa prebrali a sú vo forme, Covid-19 neublížil Zahovi, Arsenal naďalej upadá a Southampton stúpa.

Aj tieto udalosti prinieslo 11.kolo anglickej Premier League, po ktorom je elitná šestka natlačená do rozmedzia piatich bodov.

Tottenham našiel víťaznú DNA

V severolondýnskom derby, ktoré bolo zároveň šlágrom 11. kola, Tottenham zdolal Arsenal 2:0 a udržal sa na čele tabuľky.

Spurs sa opäť raz opreli o overenú taktiku postavenú na pozornej defenzíve a pragmatickom prístupe v prepínaní do ofenzívy.

Kane a Son si medzi sebou rozdelili góly a asistencie a tak ich mohol Mourinho po dueli nazvať zvieratami, samozrejme, v uvoľnenom duchu a v pozitívnom zmysle slova.

Kane dosiahol svoj 250. gól v kariére.

Aj Arsenal v posledných týždňoch pripomína tvory zo zvieracej ríše – slepé komáre. Artetovci jednoducho nevedia zasadzovať svoje gólové žihadlá, veď v jedenástich dueloch dali iba desať gólov.

Arteta sa stal iba druhým manažérom v histórii klubu, ktorý prehral dve North London derbies. Tým prvým bol Bertie Mee ešte v 60-tych rokoch.

Arsenal dal iba jeden gól zo 64 predchádzajúcich striel z hry. Nad čím tak asi premýšľa Aubameyang?

United by mohla závidieť aj Věra Čáslavská

Sedemnásobná olympijská víťazka bola majsterkou obratov na bradlách či kladine. Manchester United je majstrom obratov na zelenej anglickej tráve.

Toľko to zdanlivo nespojiteľná paralela.

Hráči United schopnosť otáčať zápasy potvrdili aj v sobotu na West Hame. Domáci viedli po góle Součeka, ale do druhého polčasu prišli Bruno s Rashfordom a zápas nabral opačný spád.

Najmä dependencia na Brunovi Fernandesovi je v aktuálnom období enormná. Portugalec je pritom až 14. najlepšie plateným hráčom United, zarába menej ako Fred a rovnako ako Ighalo.

Giroud má formu

Giroud ešte nehrdzavie a, logicky, nepatrí do starého železa. Francúz v službách Chelsea strelil v strede týždňa štyri góly do siete Sevilly a na koncert z Ligy majstrov nadviazal aj na domácej scéne.

Chelsea aj vďaka jeho gólu otočila zápas so vzdorovitým Leedsom.

Ešte pred pár mesiacmi pritom Lampard deklaroval, že Giroudovi nevie garantovať dostatok herného vyťaženia.

Aktuálne má však prednosť pred reprezentantom Abrahamom a v posledných bitkách je navyše gólovejší ako Werner.

Benteke a Zaha si zgustli na WBA

Crystal Palace nemá nálepku ofenzívneho klubu. V nedeľu popoludní to ale neplatilo, pretože jeho hráči roztrhali nováčika West Bromwich piatimi gólmi.

Po dva zásahy pristáli na konte Bentekeho a Zahu.

Prvý menovaný figuroval v Hodgsonovej základnej zostave vôbec prvý raz v sezóne a opäť raz vyťažil so svojich fyzických predispozícii.

Prvý gól dal hlavou, pričom to bol už jeho 27. zásah dosiahnutý touto časťou tela. Viac hlavičkových zásahov má v Premier League, mimochodom, iba vyššie uvedený Giroud.

Koncertoval aj Zaha, ktorý Londýnčanom v dvoch bitkách chýbal kvôli covidu. Afričan má po víkende bilanciu 9 zápasov, 7 gólov a 2 asistencie.

Južanské derby pre Southampton

Úvodná tretina sezóny je, okrem iného, každoročne aj o hľadaní čierneho koňa. Aktuálne dianie na ostrovoch naznačuje, že do tejto pozície sa štylizovali futbalisti zo St.Mary's.

Southampton je po 11. kole na piatom mieste, pričom na lídra stráca iba štyri body.

Pondelkovú dohrávku na Amex Stadium v Brightone rozhodla Ingsova premenená penalta z 81. minúty.

Anglický reprezentant nadviazal na zásah Vestergaarda, ktorý skóroval už trikrát.

Vysoký Severan pritom nemal pred sezónou miesto v základnej zostave Sotonu. Viac gólov ako on má spomedzi obrancov iba Zouma z Chelsea.

The Saints sú v závere roka 2020 naozaj fantastickí, ich hra má hlavu aj pätu a ak nepríde decembrový strmý pád, na jar to môže byť pokojne boj o pohárovú Európu.

Manchesterské derby

Počas nasledujúceho víkendu sa dozaista bude pripomínať fakt, že Manchester United vyhral dva predchádzajúce mestské strety.

Favorita môžeme hľadať, ale dopátrať sa nebude jednoduché. Netreba zabúdať ani na štatistiku, podľa ktorej United vyhrali doma iba jeden z piatich duelov.

Pikantný zápas čaká Carla Ancelottiho na lavičke Evertonu. Jeho hráči boli v úvode výsledkovo i herne dobrí, no potom sa karta obrátila a taliansky manažér potrebuje nový odrazový mostík.

Chelsea, naopak, má na čom stavať, do duelu vstúpi s bilanciou 13 zápasov vo všetkých súťažiach bez prehry.

Priame prenosy z 12. kola Premier League na PREMIER Sport

Piatok 11. decembra

  • 20:55 Leeds – West Ham

Sobota 12. decembra

  • 13:25 Wolverhampon – Aston Villa
  • 15:55 Newcastle – West Bromwich
  • 18:00 Manchester United – Manchester City
  • 20:55 Everton – Chelsea

Nedeľa 13. decembra

  • 12:55 Southampton – Sheffield United
  • 15:10 Crystal Palace – Tottenham
  • 17:25 Fulham – Liverpool
  • 20:10 Arsenal – Burnley

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tréner mu vravel, že nevie, koľko bude hrať. Teraz je hviezdou tímu