VIDEO: Zámer nevyšiel. Prvé kolo Petre nesadlo, myslí si Zuzulová

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. dec 2022 o 12:00

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 1. kole obrovského slalomu v Semmeringu.

SEMMERING. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová je pomerne ďaleko od toho, aby získala v rakúskom Semmeringu ďalšie pódium v obrovskom slalome.

Stredajšie prvé kolo jej nevyšlo ideálne. Vo výsledkovej listine sa zaradila na siedme miesto s mankom 1,42 sekundy na vedúcu Laru Gutovú-Behramiovú.

Paradoxom je, že prvé kolo staval tréner Matej Gemza. Ten sa snažil pripraviť čo najlepšie podmienky pre svoju zverenku, ale tentokrát to do seba nezapadlo.

"Zámer bol taký, aby to postavil ako včerajšie druhé kolo. Ale nie vždy to vyjde. Trošku to už bolo moc. Očividne som urobila viac chýb, ako som mala," priznala 27-ročná Vlhová v bezprostrednom rozhovore pre RTVS.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole obrovského slalomu

Jej jazdu následne zhodnotila aj expertka Veronika Zuzulová.

"Hneď po štarte, kde sa trať zatáča prvýkrát, urobila takú najväčšiu chybu. Podľa mňa však bol tento obrovský slalom postavený ako veľmi rýchly, otvorený a preto to vyhovovalo napríklad Lare, ktorá je zjazdárka.

Myslím si, že prvé kolo Petre nesadlo. Nemala až tak pustené lyže a vyzeralo to tak, ako keby ich skôr brzdila ako im pomáhala," uviedla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: Zámer nevyšiel. Prvé kolo Petre nesadlo, myslí si Zuzulová