Máme soba, kričali fanúšikovia. Pozrite si jazdu, ktorou Vlhová odrovnala súperky

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. nov 2023 o 14:30

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 2. kole slalomu v Levi.

LEVI. Petra Vlhová vyrovnala rekord svojej najväčšej súperky Mikaely Shiffrinovej. Rovnako ako ona má na konte už šesť víťazstiev z fínskeho Levi.

V sobotnom slalome predviedla 28-ročná Liptáčka fantastické výkony, vyhrala obe kolá a napokon zvíťazila s náskokom 1,41 sekundy.

"Bola som veľmi prekvapená, pretože moje pocity nezodpovedali tomu, ako to vyzeralo na čase. Cítim sa skvelo, teším sa, že môžem byť na lyžiach.

Každý športovec aj na vrcholovej úrovni má pochybnosti. Tréningy ukazovali, že som rýchla. Ja som si šla svoje, bola som v kľude. Sú tu aj nejakí Slováci, verím, že ste si to užili," povedala Vlhová pre JOJ Šport. 

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 2. kole slalomu v Levi

Slovenskí fanúšikovia v Levi mohutne oslavovali víťazstvo svojej obľúbenkyne. Viackrát skandovali jej meno, atmosféra pripomínala futbalový zápas.

Takisto kričali "máme soba". Tradičnou odmenou pre víťazku slalomu v stredisku Levi je totiž sob z miestneho stáda. Vlhová ich teda má už šesť.

Najnovší prírastok sa volá Zuzana, po jej mame. Pri predošlých víťazstvách postupne sobov pomenovala Igor, Pepi, Lujza, Michal a Boris.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Máme soba, kričali fanúšikovia. Pozrite si jazdu, ktorou Vlhová odrovnala súperky