VIDEO: Vlhová to odvážne rozbalila. Náročnú pasáž prešla výborne, zhodnotil expert

Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Mont-Tremblant.
Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Mont-Tremblant. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
Sportnet|3. dec 2023 o 17:43

Pozrite si video jazdy Petry Vlhovej v 1. kole nedeľňajšieho obrovského slalomu v Mont-Tremblant.

MONT-TREMBLANT. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová je na čele po 1. kole nedeľňajšieho obrovského slalomu Svetlového pohára.

V kanadskom Mont-Tremblant jej bola najbližšie Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá zaostal o päť stotín sekundy. Tretia bola Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska s mankom 0,29 s.

Vlhová využila to, že trať úvodného kola staval jej tréner Mauro Pini a pred druhým kolo má veľkú šancu na triumf.

„Odvážne to rozbalila, ale vrchnú časť si mierne podržala. Náročnú pasáž prešla výborne a udržala si úzku stopu. Premenila poznanie trate na výhodu. Prišlo i k drobnému zaváhaniu, ale postrážila si ho,“ zhodnotil Vlhovej jazdu expert Karol Král.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole obrovského slalomu v Mont-Tremblant

„Myslím, že Mauro svoju zverenkyňu dokonale pozná a tak to urobil aj pri stavbe trate. Medzi piatou a šiestou bránou je náhla zmenu z dvadsaťštyri metrov na dvadsaťjeden a následne opäť na dvadsaťštyri metrov.

Dal tam i štyri prejazdné brány v pasáži, kde bola Petra v predchádzajúci deň najrýchlejšia. Dobre to prečítal. Vyhovuje jej táto časť trate, kde môže uplatniť svoje prednosti. Umenie a variabilita pri stavbe trate je celkom veľká,“ vravel Král pred pretekmi na margo stavby trate.

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 1. kole obrovského slalomu v Mont-Tremblant.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: Vlhová to odvážne rozbalila. Náročnú pasáž prešla výborne, zhodnotil expert