VIDEO - Bora-Hansgrohe skončila na 7. mieste v 3. etape Tour de France 2018 (Peter Sagan)

Peter Sagan (vpravo) počas etapy.
Peter Sagan (vpravo) počas etapy. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. júl 2018 o 18:44

Prečítajte si stručný priebeh etapy.

Tour de France 2018 - 3. etapa (Peter Sagan)

Tímová časovka (Cholet - Cholet, 35,5 km):

1.Bmc Racing Team38:46 min
2.Team Sky+ 4 s
3.Quick-Step Floors+ 7 s
4.Mitchelton-Scott+ 9 s
5.Team Sunweb+ 11 s
6.Drapac/Cannondale+ 35 s
7.Bora-Hansgrohe+ 50 s
8.Astana Pro Team+ 51 s
9.Kaťuša-Alpecin+ 52 s
10.Movistar Team+ 53 s

CHOLET. Tímová časovka sa išla v slnečnom počasí s iba miernym vetrom, osemčlenným zostavám sa v cieli počítal čas štvrtého muža.

Hneď v úvode sa na štart postavil austrálsky tím Mitchelton-Scott s lídrom Adamom Yatesom, ktorý išiel nad očakávanie dobre. Na medzičasoch sa držal od začiatku medzi najlepšími a po dojazde stanovil kvalitný čas 38:55 minúty.

Favorizovaný celok Sky s Chrisom Froomom i Geraintom Thomasom mal na prvom úseku identický čas ako Mitchelton-Scott, od druhého sa dostal do vedenia, hoci už išiel iba so šiestimi mužmi.

V cieli mal Sky na Mitchelton-Scott náskok piatich sekúnd.

So štartovým čislom 5 sa na časovkársku trať dostal ďalší z favoritov, tím BMC Racing. Silná zostava sa na prvom medzičase vyrovnala Sky i Mitchelton-Scott, na druhom stále so siedmimi jazdcami prevzala vedenie s päťsekundovým náskokom.

BMC Racing si náskok udržal až do cieľa, od druhého tímu Sky ho delili viac ako štyri sekundy. Družstvo Movistar s Kolumbijčanom Nairom Quintanom už zaostalo výraznejšie, na lídrov stratilo takmer minútu.

Nemecký celok Sunweb s Tomom Dumoulinom sa potom zaradil na štvrtú pozíciu so stratou 12 sekúnd na BMC.

Časovku odštartoval vo výbornom tempe tím Quick-Step Floors, na prvom meranom úseku sa zaradil medzi najlepších. Približne v polovici trate sa ale jeho tzv. vláčik roztrhal a stratil dôležité sekundy, v cieli sa zaradil na tretiu priečku.

Saganov nemecký celok Bora-Hansgrohe išiel na trať ako posledný a na prvom medzičase sa zaradil na šiestu pozíciu, najlepšími vtedy zaostával o trinásť sekúnd.

Na druhom medzičase na méte 26,5 kilometra už Bora na vedúci BMC strácala 36 sekúnd a patrila jej 13. priečka, vyčerpaný Sagan po druhej méte už nepokračoval v jazde so zvyškom tímu.

Bora na najlepšie časovkárske tímy nestačila, do cieľa finišovala iba so štyrmi mužmi a usadila sa na konečnej siedmej pozícii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»VIDEO - Bora-Hansgrohe skončila na 7. mieste v 3. etape Tour de France 2018 (Peter Sagan)