Roglič takmer rozplakal súpera. Prehnal sa okolo neho ako lietadlo

Primož Roglič (v žltom) tesne vyhráva etapu pred Ginom Mäderom.
Primož Roglič (v žltom) tesne vyhráva etapu pred Ginom Mäderom. (Autor: cyclingnews_feed/ instagram)
Miroslav Kováčik|13. mar 2021 o 22:30

Nabudúce ma nechaj, povedal mu Mäder.

BRATISLAVA. Predviedol hrdinský výkon a siahal na najväčšie víťazstvo svojej kariéry. Z celodenného úniku vydržal najdlhšie a v záverečnom viac ako 16-kilometrovom stúpaní dal zo seba úplne všetko. 

Ešte približne 30 metrov pred cieľom bol prvý. Keď sa však pozrel doľava, vidina jeho životného úspechu sa razom rozplynula.

Okolo Švajčiara Gina Mädera sa totiž prehnal slovinský cyklista Primož Roglič a pripravil ho o triumf na prestížnych pretekoch Paríž - Nice.

"Bál som sa, že prechladnem, tak rýchlo okolo mňa prešiel. Úprimne, v prvom momente som bol veľmi blízko k tomu, aby som sa rozplakal. Hovoril som si, že to bolo moje víťazstvo," cituje Mädera web cyclingnews.com. 

Potenciál naznačil už skôr 

Dvadsaťštyriročný Švajčiar priznal, že aktuálny líder rebríčka UCI a víťaz minuloročnej Vuelty bol ako lietadlo, ktoré ho predstihlo tesne pred cieľom.

"Najskôr som bol zničený a sklamaný. Napokon však musím povedať, že to bol pekný zážitok byť vpredu a bojovať vo finále. Roglič je obrovský šampión, ktorý ide vždy na víťazstvo. Klobúk dole," uznal Mäder. 

Rodák z Flawilu, ktorý pred začiatkom sezóny prestúpil do tímu Bahrain - Victorious, naznačil svoj potenciál už na vlaňajšej Vuelte. V celkovom poradí skončil dvadsiaty a v 17. vrchárskej etape bol lepší len Francúz David Gaudu. 

V roku 2018 vyhral etapu na pretekoch Okolo Hainanu v Číne, no vtedy hájil farby švajčiarskej reprezentácie ešte ako amatér. 

Mäder: Nabudúce ma nechaj 

Po dramatickej etape prehodil pár slov aj so samotným Rogličom. 

"Vravel som mu, že nech ma nabudúce nechá. On na to povedal, že keď budem šprintovať, tak možno. Takže teraz už viem, čo musím urobiť," dodal Mäder. 

Roglič dosiahol na francúzskych cestách tretí triumf a v boji o žltý dres má komfortný náskok 52 sekúnd pred Maximilianom Schachmannom.

"Tím pracoval veľmi dobre. Na konci som mal príležitosť a išiel som za ňou. Bolo to skutočne tesné, ale našťastie sa mi to podarilo," povedal Roglič. 

Zároveň to bolo pre neho jubilejné 50. profesionálne víťazstvo, vďaka čomu mu medzi aktívnymi cyklistami patrí 16. priečka. Slovák Peter Sagan figuruje na štvrtom mieste so 114 víťazstvami. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Roglič takmer rozplakal súpera. Prehnal sa okolo neho ako lietadlo