Ani gól a asistencia Richarda Pánika nestačili. Chicago podľahlo Torontu

Hráči Chicaga podľahli Torontu po predĺžení.
Hráči Chicaga podľahli Torontu po predĺžení. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. okt 2017 o 06:00

O víťazstve Toronta rozhodlo predĺženie.

NEW YORK. Hokejisti Toronta Maple Leafs zvíťazili nad hráčmi Chicaga Blackhawks 4:3 po predĺžení v pondelňajšom stretnutí zámorskej NHL.

Domácim k víťazstvu nepomohli ani gól a asistencia v podaní produktívneho slovenského útočníka Richarda Pánika. Blackhawks v dueli viedli 2:0 aj 3:1, na dva body to však nestačilo.

O víťazstve Maple Leafs rozhodol v čase 63:43 min dvadsaťročný kanonier Auston Matthews, ktorý strelou švihom prekonal Antona Forsberga v bránke Blackhawks.

"Ako zápas plynul, postupne sme sa zlepšovali. Nastúpili sme proti veľmi dobrému tímu, ktorý vie ako zvíťaziť. V týchto tesných dueloch rozhodujú detaily, takže je to pre nás veľké víťazstvo," povedal Matthews pre nhl.com.

Maple Leafs uspeli v každom z troch odohraných meraní síl v ročníku, Chicago si pripísalo prvú prehru z rovnakého počtu stretnutí.

Slovenský útočník Chicaga Blackhawks Richard Pánik skóroval zatiaľ v každom dueli novej sezóny.

Jeho presný zásah proti Torontu padol v 48. min, keď v presilovej hre dorazil strelu Gustava Forslinga za chrbát brankára Frederika Andersena.

Týmto gólom poslal Blackhawks do vedenia 3:1.

"Viedli sme, ale potom nás začali doháňať a dostávať pod tlak. Musím uznať, že boli naozaj dobrí," uviedol podľa toho istého zdroja tréner Blackhawks Joel Quenneville.

Pánik si v stretnutí pripísal aj asistenciu na presný zásah Jonathana Toewsa, celkovo nazbieral v troch zápasoch päť bodov (3+2).

Winnipeg Jets zdolal Edmonton Oilers 5:2 aj vďaka hetriku dánskeho útočníka Nikolaja Ehlersa. Vo svojom druhom trojgólovom dueli v NHL pridal aj asistenciu.

Marko Daňo odohral zápas vo štvrtej formácii Jets bez bodového zisku.

NHL - výsledky:

Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 4:3 po predĺžení (0:2, 1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 31. Zajcev (Connor Brown, Rosén), 53. Connor Brown (Zajcev, Hainsey), 56. J. Van Riemsdyk (Bozak, Rielly), 64. Matthews - 4. Rutta (Hayden, Wingels), 8. Toews (PÁNIK, Saad), 48. PÁNIK (Forsling, Rutta)

Slovenský útočník Richard Pánik (Chicago) strávil na ľade 16:01 min., dva razy ohrozi bránu súpera, pripísal si dva kanadské body za gól a asistenciu, dva hity a dve minúty strávil na trestnej lavici.

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 4:3 po predĺžení (0:2, 2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 26. Killorn (Point, Coburn), 39. Kunitz (Straalman, Paquette), 51. Kučerov (Killorn, Straalman), 64. Point (Kučerov, Stamkos) - 17. Bäckström (Burakovsky, Oshie), 19. Oshie (Carlson, Bäckström), 28. Oshie (Bäckström, Kuznecov)

Slovenský brankár Peter Budaj (Tampa Bay) do stretnutia nezasiahol.

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)

Góly: 33. Draisaitl (McDavid, Maroon), 34. Nugent-Hopkins (Nurse) - 9. Scheifele (Kulikov, Matthias), 17. Kulikov (Ehlers, Wheeler), 37. Ehlers (Trouba, Hellebuyck), 38. Ehlers (Wheeler, Scheifele), 59. Ehlers (Scheifele, Wheeler)

Slovenský útočník Marko Daňo (Winnipeg) strávil na ľade 6:50 min., bránku súpera neohrozil, pripísal si jeden hit a 100-percentú úspešnosť na vhadzovaní.

Anaheim Ducks - Calgary Flames 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 37. Monahan (K. Versteeg, J. Gaudreau), 47. Backlund (Frolík, Tkachuk)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ani gól a asistencia Richarda Pánika nestačili. Chicago podľahlo Torontu