Duda strelil jeden z najpohodlnejších gólov v kariére: Stačilo iba dobre položiť nohu

Hráč Herthy Berlín Ondrej Duda - ilustračná fotografia.
Hráč Herthy Berlín Ondrej Duda - ilustračná fotografia. (Autor: Daniel Karmann TASR/AP)
SITA|10. feb 2019 o 09:09

Slovák okrem gólu aj asistoval.

BERLÍN. Slovenský futbalista Ondrej Duda strelil v sobotu už svoj desiaty ligový gól v aktuálnom ročníku nemeckej Bundesligy.

Aj vďaka jeho presnému zásahu dokázala Hertha Berlín zvíťaziť na ihrisku Mönchengladbachu pohodlne 3:0.

Dvadsaťštyriročný rodák zo Sniny napriek fantastickej streleckej forme ostáva naďalej skromný.

Za strelený gól na priebežných 2:0 vďačil svojmu spoluhráčovi Daviemu Selkemu, ktorý v 56. minúte potiahol loptu z polovice ihriska až do šestnástky a v osobnom súboji ho od nej neodstavil ani Matthias Ginter.

Selke následne poslal dokonalý pas Dudovi do bezprostrednej blízkosti bránky a reprezentačný záložník strelil jeden z najpohodlnejších gólov kariéry.

"Musím sa mu úprimne poďakovať. On za mňa urobil všetku prácu, ja som iba položil nohu na správne miesto," hovoril po zápase Slovák pre oficiálny web súťaže.

Duda sa však Selkemu odvďačil dokonalým spôsobom. V 76. minúte z priameho kopu odcentroval presne na hlavu svojho nemeckého rovesníka, ktorý sa taktiež mohol tešiť z presného zásahu.

Hertha sa aj vďaka spolupráci spomenutého dua dostala na ôsme miesto v priebežnej ligovej tabuľke. "Teraz sa musíme zotaviť a pokračovať v dobrej práci," zhodnotil kouč berlínskeho mužstva Pál Dárdai.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Duda strelil jeden z najpohodlnejších gólov v kariére: Stačilo iba dobre položiť nohu