Chára sa nevyhol veľkej chybe. Súperovi poslal gólovú prihrávku

Zdeno Chára v drese Washington Capitals.
Zdeno Chára v drese Washington Capitals. (Autor: TASR/AP)
Jerguš Radačovský|27. jan 2021 o 10:37

Washington dokázal otočiť zápas.

BRATISLAVA. Chyby robí každý. Aj skúsený Zdeno Chára. Jednu výraznú spravil v nočnom zápase Washingtonu proti New York Islanders.

V polovici duelu nechtiac pomohol hosťom ku gólu, ktorým sa dostali do vedenia 2:1. Za vlastnou bránkou získal puk, ale v snahe vyhodiť ho z obranného pásma našiel úplne voľného protihráča Matthewa Barzala.

Pred Barzalom stál iba český brankár Washingtonu Vítek Vaněček, ktorého útočník šikovne prekonal bekhendom.

Chára už nestihol zasiahnuť.

Hokejisti Washingtonu však nepriaznivú situáciu dokázali zvrátiť. Len 27 sekúnd pred koncom tretej tretiny rozhodol o triumfe 3:2 po útočnom výpade obranca Justin Schultz, ktorý má v posledných dvoch zápasoch na konte štyri body za dva góly a dve asistencie.

Washington triumfoval napriek absencii štvorice Rusov na čele s Alexandrom Ovečkinom, ktorí sú v karanténe. Chýbal mu aj zranený Tom Wilson.

Nanešťastie, zápas nedohrali ani útočníci Nicklas Bäckström a Lars Eller.

"Keď strácate dôležitých hráčov, môže vás to pribrzdiť, alebo na druhej strane zomknúť. Som rád, že sme zabojovali a našli cestu k víťazstvu," povedal pre nhl.com útočník Washingtonu T. J. Oshie.

Tím z hlavného mesta USA bodoval v siedmom dueli za sebou. Podarilo sa mu to druhýkrát v histórii a vďaka úspešnej sérii je na čele Východnej divízie.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára sa nevyhol veľkej chybe. Súperovi poslal gólovú prihrávku