Tatar svojím výkonom neohúril, Vegas s Jurčom ešte neprehralo

Útočník Montrealu Tyler Toffoli (číslo 73) strieľa gól.
Útočník Montrealu Tyler Toffoli (číslo 73) strieľa gól. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|17. apr 2021 o 06:48 (aktualizované 17. apr 2021 o 08:45)

Zákrok dňa predviedol brankár Anaheimu.

NEW YORK. Hokejisti Montrealu zvíťazili v piatkovom zápase zámorskej NHL nad hráčmi Calgary 2:1. Vďaka tomu si v Severnej divízii upevnili postupové štvrté miesto, o ktoré bojujú práve s Flames. 

Calgary nenadviazalo na víťazstvá v predošlých štyroch vzájomných súbojoch a aktuálne na svojho rivala stráca už šesť bodov.

Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral len 13 minút a 33 sekúnd. V zápase ani raz nevystrelil na bránku a bol pri jedinom inkasovanom góle Montrealu. 

Strelec gólov vyzdvihol brankára 

Oba góly Canadiens strelil kanadský útočník Tyler Toffoli. Aktuálne je šiestym najlepším strelcom súťaže, keď má na svojom konte 21 presných zásahov. 

V bránke nastúpil Jake Allen, ktorý nahradil zraneného Careyho Pricea a prezentoval sa 28 zákrokmi. Toffoli po zápase vyzdvihol práve jeho výkon.  

"Nemyslím si, že sme v uplynulých zápasoch hrali náš najlepší hokej, ale Allen nás držal v každom zápase. Je neuveriteľný počas celej sezóny," uviedol. 

V sobotnom zápase proti Ottawe by sa však už mohol v bránke objaviť Price, ktorý po zranení začal tento týždeň s tréningom.

Jurčo s plusovým bodom 

Brankár Jeremy Swayman dosiahol svoje prvé čisté konto v NHL a 25 zákrokmi prispel k výhre Bostonu nad New Yorkom Islanders 3:0. Proti rovnakému súperovi uspel druhýkrát za sebou, keď sa tešil aj vo štvrtkovom súboji (4:1).

"Myslím si, že sme podali dobrý výkon a zaslúžene sme zvíťazili. Moje čisté konto bolo len čerešničkou na torte," uviedol Swayman pre nhl.com.

Čisté konto zaznamenal aj brankár Robin Lehner. Aj vďaka tomu tím z Las Vegas zdolal domáci Anaheim 4:0. Švéd sa v zápase blysol 16 úspešnými zákrokmi a dosiahol 16. shutout v kariére, prvý od marca 2020.

Zákrok zápasu však predviedol domáci John Gibson, ktorý za bezgólového stavu efektne zneškodnil zakončenie Braydena McNabba.

Slovenský útočník Tomáš Jurčo odohral v drese "zlatých rytierov" 11:43 minút a mal jeden plusový bod. Na bránku súpera vyslal dve strely.

V tejto sezóne nastúpil doposiaľ v štyroch zápasoch, pričom v zostave s ním ešte mužstvo z mesta hazardu neprehralo ani raz. 

Ďalší slovenský reprezentant Christián Jaroš sa nedostal na zápasovú súpisku San Jose. Jeho tím napriek gólu Čecha Tomáša Hertla prehral v Minnesote 2:3. 

NHL - základná časť - výsledky: 

Montreal - Calgary 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 30. Toffoli (Suzuki, Kulak), 56. Toffoli (Armia, Suzuki) – 47. E. Lindholm (J. Gaudreau, M. Tkachuk)

/Tomáš Tatar (Montreal) odohral 13:33 min, jeden mínusový bod, dva "hity"/

Boston - New York Islanders 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 20. Pastrňák (Reilly, Bergeron), 21. Hall (Krejčí, Kampfer), 59. Lazar

Minnesota - San Jose 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Góly: 10. Bonino, 23. Zuccarello (V. Rask), 24. Parise (Dumba, Bonino) – 4. Hertl (R. Šimek, Vlasic), 54. E. Kane

Anaheim - Vegas 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Góly: 21. W. Karlsson (R. Smith, Marchessault), 25. Stephenson (Stone, Pacioretty), 40. N. Roy, 48. McNabb (Stephenson, Stone)

/Tomáš Jurčo (Las Vegas) odohral 11:43 min, jeden plusový bod, dve strely/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar svojím výkonom neohúril, Vegas s Jurčom ešte neprehralo