McDavida zatienil brankár. Smith predviedol brilantný zákrok

Mike Smith v zápase Edmonton - Calgary.
Mike Smith v zápase Edmonton - Calgary. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. apr 2021 o 10:30

Elias Lindholm siahal na hetrik.

EDMONTON. Nočný súboj Edmontonu Oilers a Calgary Flames bol predovšetkým o dvoch mužoch - Mikovi Smithovi v jednej bráne a Jacobovi Markströmovi v tej druhej.

Obaja zaznamenali veľmi dobrú úspešnosť zákrokov a predviedli aj niekoľko skvelých momentov. 

Ten najlepší prišiel len pár sekúnd pred koncom druhej tretiny. Počas vlastného oslabenia sa dostali hráči Calgary do prečíslenia a Elias Lindholm sa už usmieval. Veril si, že strelí tretí gól v zápase a zaznamená hetrik.

Proti však bol Mike Smith. Jeho zákrok ohromil aj amerických komentátorov.

Dva góly Lindholma ale stačili Calgary na víťazstvo 3:1, klub má v Severnej divízii na štvrtý Montreal manko štyri body. Edmonton je druhý a ešte nemá istotu play off. 

"Strácali sme veľa pukov. Mike Smith bol v bránke skvelý, dal nám šancu vyhrať, ale v útoku sme boli bezzubí," povedal tréner Edmontonu Dave Tippett.

Líder kanadského bodovania Connor McDavid vyšiel v tomto zápase bodovo naprázdno. V predchádzajúcich piatich dueloch pritom nazbieral pätnásť bodov (5+10). Celkovo má na konte 84 bodov za 28 gólov a 56 asistencií.

Prvou hviezdou zápasu sa tak stal brankár Calgary, Markström predviedol tridsať zákrokov pri úspešnosti cez 96 percent. Inkasoval iba raz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavida zatienil brankár. Smith predviedol brilantný zákrok