Tatar sa dostáva do formy, dal gól a bol hviezdou duelu. Cítim väčšie sebavedomie, tvrdí

Tomáš Tatar a jeho spoluhráč Brendan Gallagher.
Tomáš Tatar a jeho spoluhráč Brendan Gallagher. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|31. mar 2021 o 07:30

Jaroslav Halák vychytal nájazdy.

AKTUALIZOVANÉ o 10:14

NEW YORK. Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na stredu v zámorskej NHL jedným gólom k víťazstvu Montrealu nad Edmontonom 4:0. Slovenského krídelníka vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

V 38. minúte vsietil štvrtý gól domácich, keď sa presadil strelou z prvej po prihrávke Phillipa Danaulta. Bol to jeho siedmy presný zásah v sezóne.

Na konte má 21 bodov v 31 tohtosezónnych vystúpeniach. 

Tatar: Cítim väčšie sebavedomie

Montreal mal raketový štart do zápasu, už v 18. sekunde otvoril skóre Fín Jesperi Kotkaniemi. V štvrtej minúte zvýšil jeho krajan Artturi Lehkonen na 2:0. Skvelú dvadsaťminútovku zakončil úspešne dôrazný Brendan Gallagher.

Montreal pustil hostí len k 17 strelám, pričom Carey Price chytil všetky a pripísal si 49. shutout v profiligovej kariére a prvý v sezóne.

"Mali sme strašne silný štart, rýchlo sme viedli a Edmonton cítil, že sme začali dobre. Báli sme sa, že po pauze budeme nemotorní a hrdzaví, ale naopak, hrali sme veľmi dobre. Hrali sme poctivo, strelili góly a potom sme kontrolovali zápas.

Ušetrili sme tak energiu, čo sa nám bude do ďalších zápasov hodiť," povedal Tomáš Tatar na pozápasovej online tlačovej konferencii.

Montreal ubránil hviezdne duo Edmontonu, dvoch najproduktívnejších hráčov súťaže Connora McDavida a Leona Draisatla, ktorí nastúpili v tomto zápase v jednej útočnej formácii.

Tréner Dominique Ducharme posielal proti McDavidovi s Draisaitlom práve formáciu Danaulta s Gallagherom a Tatarom.

"Ubrániť ich dvoch bolo naším cieľom. Podarilo sa to zásluhou celého tímu, nielen našej formácie. Dodržiavali sme taktiku, fungovalo to celý zápas. Vedeli sme, že to bude ťažké, ale získali sme dôležité dva body, z čoho máme radosť," dodal Tatar, ktorý bol na ľade 13 minút a 25 sekúnd.

Okrem gólu zaznamenal aj dve plusky a trikrát vystrelil na Mikka Koskinena. V prvej tretine zazvonila po jeho strela horná žŕdka. Po menšej kríze sa Tatar dostáva opäť do formy, v druhom zápase za sebou skóroval a bodoval v uplynulých štyroch.

"Aj ja by som rád vedel, prečo to tak bolo. Teraz cítim väčšie sebavedomie, na ľade mám viac priestoru a potom sa hrá lepšie. Darí sa celej našej formácii, verím, že to vydrží a pomôžeme tímu čo najviac," uzavrel slovenský útočník.

Premiéru v drese Canadiens si odkrútil český útočník Michael Frolík, ktorý pred sezónou podpísal s kanadským klubom ročný kontrakt. Bol to jeho prvý zápas v NHL po viac ako roku.

Halák bol oporou v nájazdoch

slovenský brankár Jaroslav Halák zneškodnil 31 z 35 striel hostí a ukončil si osobnú sedemzápasovú sériu prehier s týmto súperom.

Bruins zdolali Devils na domácom ľade prvýkrát v tejto sezóne na štvrtý pokus. Ani tento zápas sa pre Boston nevyvíjal dobre, po veľkých chybách prehrával 1:3 a 2:4.

K obratu však v tretej tretine zavelili obrancovia Charlie McAvoy a Matt Grzelcyk, ktorí dostali zápas do predĺženia. Napokon rozhodli až nájazdy.

Halák v nich chytil pokusy Pavla Zachu aj Kylea Palmieriho a na druhej strane sa presadili Charlie Coyle aj David Pastrňák.

Boston v tejto sezóne vyhral už štvrtýkrát po tom, ako v tretej tretine prehrával o viac ako jeden gól. V tomto smere nie je lepší žiadny iný tím v NHL a je to zároveň aj klubový rekord.

"To je náš tím, nevzdávame sa a dokážeme zvrátiť aj zlé stavy. Mali by sme takto hrať celých 60 minút. Niekde sa to musí začať, verím, že sme práve týmto položili základ do ďalších zápasov," povedal pre klubový web Brad Marchand, ktorý návrat do zostavy po dvoch zápasoch pauzy na covid listine oslávil gólom a asistenciou.

VIDEO: Pozrite si nájazdy v zápase New Jersey - Boston

Washington v obrane so Zdenom Chárom prehral na ľade New Yorku Rangers 2:5. Richard Pánik sa nezmestil do zostavy Capitals, slovenský útočník bol prvýkrát v sezóne zdravý náhradník.

Tampa bez zraneného slovenského obrancu Erika Černáka podľahla Columbusu 1:3, Blue Jackets sa po štyroch prehrách radovali z plného bodového zisku.

Dallas prehral na ľade Nashvillu 2:3 po predĺžení, Andrej Sekera nehral za Stars z osobných dôvodov.

NHL - nočné výsledky - 31. marec:

Boston - New Jersey 5:4 (1:2, 1:2, 2:0 - 0:0, 2:0)

Góly: 6. N. Ritchie (Krejčí, C. Smith), 36. Marchand (Bergeron, Krejčí), 51. McAvoy (C. Smith, Marchand), 56. Grzelcyk (C. Smith, Krejčí), rozhodujúci nájazd: Coyle – 2. Wood (P. K. Subban), 10. M. McLeod (J. Boqvist, R. Murray), 24. Zajac (Bratt, R. Murray), 38. Palmieri

/brankár Jaroslav Halák (Boston) mal 31 zákrokov z 35 striel, 88,6 % úspešnosť/

Florida - Detroit 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)

Góly: 1. Huberdeau (Marchment), 12. Verhaeghe (Duclair), 13. Connolly (Forsling, Wennberg), 33. Verhaeghe (Tippett) – 28. Zadina (D. Larkin, Rasmussen)

Montreal - Edmonton 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Góly: 1. Kotkaniemi (Byron, Lehkonen), 4. Lehkonen (Byron, Edmundson), 16. Gallagher (S. Weber, Danault), 38. Tatar (Danault, Gallagher)

/útočník Tomáš Tatar (Montreal) hral 13:25 min, mal bilanciu 1+0, pripísal si dve plusky a zaznamenal tri strely a jeden bodyček, bol druhou hviezdou zápasu/

NY Rangers - Washington 5:2 (1:2, 0:0, 4:0)

Góly: 16. Chytil, 45. Kakko (R. Strome, Panarin), 47. Fox (Panarin, R. Lindgren), 56. Panarin (Br. Smith), 60. Bučnevič (R. Lindgren) – 3. Oshie (Bäckström, Carlson), 5. Dowd (Hathaway, Dillon)

/obranca Zdeno Chára (Washington) hral 15:45 min, pripísal si jednu mínusku, zaznamenal jednu strelu a bodyček a dve trestné minúty/

/útočník Richard Pánik (Washington) bol zdravý náhradník/

Tampa Bay - Columbus 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Góly: 45. M. Joseph (L. Schenn, Borgman) – 31. Bjorkstrand (Werenski, Roslovic), 40. D. Savard (Texier, N. Foligno), 59. Atkinson (N. Foligno)

/obranca Erik Černák (Tampa) nehral pre zranenie/

Chicago - Carolina 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Góly: 21. D. Strome (Dach, C. Murphy), 25. DeBrincat (P. Kane) – 36. Svečnikov (Skjei, Trocheck)

Nashville - Dallas 3:2 pp (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)

Góly: 30. Josi (Järnkrok, Tolvanen), 45. Järnkrok (Kunin, Mikael Granlund), 62. Tolvanen (Arvidsson, A. Carrier) – 27. Robertson (Gurianov, Heiskanen), 32. Hintz (Heiskanen, J. Klingberg)

/obranca Andrej Sekera (Dallas) nehral z osobných dôvodov/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar sa dostáva do formy, dal gól a bol hviezdou duelu. Cítim väčšie sebavedomie, tvrdí