Halákov skvelý výkon zatienil súper. Puk akrobaticky vykopol z bránkovej čiary

Brankár New Jersey Devils Mackenzie Blackwood.
Brankár New Jersey Devils Mackenzie Blackwood. (Autor: TASR/AP)
Jerguš Radačovský|29. mar 2021 o 09:00

Blackwood si pripísal čisté konto a vyhlásili ho za prvú hviezdu.

BRATISLAVA. Slovenský brankár Jaroslav Halák predviedol proti New Jersey kvalitný výkon. Z 29 striel inkasoval iba raz. Mal úspešnosť zákrokov 96,6 percenta a vyhlásili do za tretiu hviezdu zápasu.

Napriek tomu nebol ústrednou postavou zápasu. Zatienil ho brankár súpera Mackenzie Blackwood. Ten zlikvidoval všetkých 40 striel Bostonu a pripísal si prvé čisté konto v sezóne, celkovo šieste v profiligovej kariére.

Svoje umenie naplno ukázal v úplnom závere duelu. Minútu a desať sekúnd pred koncom sa zdalo, že puk skončil za bránkovou čiarou, pokračovalo sa v zápase a osem sekúnd pred koncom došlo k podobnej situácii.

Nich Richie mal na hokejke vyrovnanie, keď nasmeroval puk do opustenej časti bránky. Hokejisti Bostonu sa už tešili, ale Blackwood akrobaticky vykopol puk presne z bránkovej čiary a súperovi pokazil radosť.

Oba momenty posúdil videorozhodca, no vyrovnávajúci gól Bostonu neprisúdil.

"Je to rarita. Dva momenty, ktoré vyzerajú byť ako gól a nie sú, to sa nestáva často. Bojovali sme s nepriazňou osudu," povzdychol si tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Ten ocenil aj kvalitu súperovho brankára.

"Predviedol excelentný výkon. Dôvod, prečo sme neskórovali, rozhodne nebol ten, že by sme nemali snahu. Mohol by som tu rozprávať aj pätnásť minút o tom, v akom stave je naša ofenzíva, no nie je na to čas, ani miesto," dodal Cassidy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halákov skvelý výkon zatienil súper. Puk akrobaticky vykopol z bránkovej čiary