Drastické zábery. Futbalista dostal kopanec do hlavy od spoluhráča

Hráč Manchesteru City Eric Garcia odchádza z ihriska na nosidlách.
Hráč Manchesteru City Eric Garcia odchádza z ihriska na nosidlách. (Autor: TASR)
SITA|18. jún 2020 o 16:32

Guardiola: Dôležité je, aby bol pri vedomí.

BRATISLAVA. Tréner anglického futbalového klubu Manchester City Pep Guardiola je veľmi znepokojený zranením obrancu Eric Garcíu v stredajšom večernom zápase Premier League proti Arsenalu Londýn.

Stále iba 19-ročného mladíka totiž po strete s brankárom City Edersonom museli ošetrovať priamo na hracej ploche, z ktorého ho transportovali na nosidlách a odviezli do nemocnice.

"Bol pri vedomí a komunikoval, no istý čas potrvá, kým budeme vedieť, ako na tom je," poznamenal kouč Guardiola po triumfe 3:0.

"Musí podstúpiť nejaké testy, pretože kopanec do hlavy môže spôsobiť mnoho ťažkostí. Dôležité je, že bol pri vedomí," pokračoval kouč domáceho kolektívu podľa webu BBC Sport.

Aktuálne nehrozí, aby mladý Španiel nastúpil už počas najbližšieho víkendu. "Som presvedčený, že ako klub urobíme všetko, aby sme mali istotu, že všetko bude v poriadku," dodal Guardiola.

Podľa najnovších informácií futbalistu už vo štvrtok poobede prepustili z nemocnice. Bude však podstupovať ďalšie testy.

Zaujímavosťou je, že incident sa udial desať minút pred koncom duelu v čase, keď domáci kouč už vyčerpal päť povolených striedaní. Domáci tak dohrávali desiati.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Drastické zábery. Futbalista dostal kopanec do hlavy od spoluhráča