Rus z Košíc prihrávkou oklamal brankára. Klhůfek: Taký gól by dala aj opica

Český útočník HC Košice Pavel Klhůfek.
Český útočník HC Košice Pavel Klhůfek. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|10. dec 2021 o 23:45

Väčšinu zápasu sme boli lepším tímom, povedal útočník Michaloviec Regenda.

KOŠICE. Po troch prehrách v rade sa osemnásobný slovenský majster dočkal víťaznej oslavy.

Hokejisti Michaloviec mali na ľade Košíc necelých šesť minút pred koncom tretej tretiny najtesnejší náskok.

K útoku zavelil Kanaďan Allan McPherson, ktorý exportným gólom pod hornú žrď vyrovnal na 3:3.

O minútu neskôr už eufóriu na košickej strane spustil český útočník Pavel Klhůfek. Ten skóroval po famóznej nahrávke od Rusa Denisa Parshina spoza bránky.

Gólman Michaloviec Devin Williams sa pozeral úplne na opačnú stranu. Rodák zo Zlína tak mal jednoduchú úlohu.

„Prihrávka od Denisa bola fantastická. Mal som odkrytú bránu. To by dala aj opica, ktorá hrala v známom americkom filme,“ smial sa český útočník Košíc.

Narážal na film Najužitočnejší hráč (originálny názov MVP: Most Valuable Primate). Hlavnú postavu v ňom stvárnil šimpanz Jack, ktorý hrá hokej.

Michalovce prežívajú horšie obdobie

Klhůfek strelil 14. gól v sezóne a odpútal sa na čele tabuľky kanonierov celej extraligy. Za zlomový moment v zápase označil vyrovnávajúci gól McPhersona.

„Trafil to parádne od mantinelu. Nikto nečakal, že bude odtiaľ strieľať, ale on to spravil a nakopol tým celé mužstvo,“ povedal Klhůfek.

Gólom na 5:3 do prázdnej brány spečatil výhru domácich McPherson.

Po výbornom úvode sezóny sa v poslednej dobe Michalovčania trápia. Prehrali už štvrtý zápas v rade, hoci proti rivalovi z Košíc už boli blízko trom bodom.

„Väčšinu zápasu sme boli lepším mužstvom. Žiaľ, máme horšie obdobie, nedarí sa nám podľa predstáv. Musíme to prelomiť a opäť sa dostať na víťaznú vlnu,“ zhodnotil útočník Dukly Pavol Regenda.

Slovenský reprezentant robil, čo mohol. Tímu pomohol dvoma gólmi a pri troche šťastia mohol mať na konte aj hetrik.

„Všetko sa ku mne odrážalo. Bol som v správny čas na správnom mieste. Ak by sme vyhrali, mal by som z mojich gólov väčšiu radosť,“ uviedol Regenda.

Tomek Valtonen na striedačke Dukly Michalovce.
Tomek Valtonen na striedačke Dukly Michalovce. (Autor: TASR)

Košičania boli nervózni, zabrali top hráči

Radosť po zápase bola zrejmá najmä v košickej šatni. Jedným z tých šťastnejších bol strelec prvého gólu v košickom drese Michal Mrázik.

„Z gólu mám obrovskú radosť. Hlavne preto, že pomohol tímu k víťazstvu. Priznám sa, že puk som si na pamiatku ani nestihol zobrať. Naši kustódi sa už to postarajú,“ pousmial sa Mrázik.

Podľa fínskeho trénera Michaloviec Tomeka Valtonena odohrali jeho zverenci na košickom ľade dobrý zápas. Hoci viedli 3:2 krátko pred koncom tretieho dejstva, nedokázali dotiahnuť stretnutie do víťazného konca.

„Obzvlášť pri hre piatich proti piatim sme domácich herne prevyšovali. Tí boli zase lepší v presilovkách, v ktorých strelili dva góly. Bohužiaľ sa pre nás zápas neskončil dobre,“ povedal Valtonen.

Košičania potrebovali po troch prehrách v rade naplno bodovať. V tabuľke sa na nich doťahovali ďalší východniari – Poprad i Spišská Nová Ves.

„Boli sme v zápase trochu nervózni. Potom však prišli z našej strany lepšie momenty. Bolo skvelé, že sa nám podarilo využiť presilové hry, s ktorými sme sa v posledných zápasoch trápili,“ skonštatoval košický tréner Kalle Kaskinen.

„V ťažkých zápasoch potrebujete aby zabrali top hráči. To sa nám proti Michalovciam podarilo,“ dodal Fín.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rus z Košíc prihrávkou oklamal brankára. Klhůfek: Taký gól by dala aj opica