VIDEO: Marek Mintál nastúpil v ôsmej lige. Prehnaný rešpekt nečakám, prezradil

Marek Mintál v ôsmej lige.

VIDEO: Marek Mintál nastúpil v ôsmej lige. Prehnaný rešpekt nečakám, prezradil

Marek Mintál v ôsmej lige. (Autor: TJ Divina - facebook)
Marek Mintál v ôsmej lige.
Marek Mintál v ôsmej lige. (Autor: TJ Divina - facebook)
Ivan Mriška|10. jún 2024 o 15:00

Jeho mužstvo vyhralo vysoko 8:0.

DIVINA. V malej obci Divina zo Žilinského kraja bola cez víkend veľká slávnosť.

Domáci dres premiérovo obliekol najlepší strelec Bundesligy, bývalý slovenský reprezentant a legenda 1. FC Norimberg – Marek Mintál.

TJ Divina zdolala Športový klub Dynamo Kotrčina Lúčka vysoko 8:0, Mintál strelil dva góly.

„Prítomnosť takého mena ako Marek Mintál vnímam veľmi pozitívne. Je to zviditeľnenie našej obce, pretože nie často sa stáva, aby taký hráč nastúpil v ôsmej lige.

Je to výborná propagácia a oživenie futbalu v našej obci. Bola to kultúrno – spoločenská udalosť, ktorá na zápas prilákala aj nie úplne skalných divákov,“ pre Sportnet povedal starosta Diviny Martin Fronc.

Nevídané čísla divákov

Stretnutie podľa oficiálneho zápisu sledovalo 638 divákov, čo sú na ôsmu ligu nevídané čísla.

„Zápas sme riešili od stredy, aby všetko po organizačnej stránke klaplo. Že to všetko vyšlo a ako sa to podarilo mi došlo až dnes ráno, keď sme s Marekom telefonovali.

Vravel mi, že to bolo dobré rozhodnutie, ktoré neľutuje. Sme hrdí, že si vybral práve náš klub,“ prezradil jeden z členov vedenia klubu TJ Divina Jozef Gabaj.

VIDEO: Marek Mintál strieľa gól v drese Diviny

Mintál bavil divákov nielen na ihrisku, ale i mimo neho. Ochotne sa s divákmi fotil a rozdával úsmevy.

„Nastúpiť proti takej legende bola pre nás česť. Škoda, že sme museli lepiť zostavu, veľa chlapcov trápia zdravotné problémy. Aj preto bol výsledok, aký bol.

Ale tak nevadí, ide hlavne o zábavu. Bol to pre nás mimoriadny zážitok hrať proti takej legende,“ uviedol Ivan Drábik, hráč a funkcionár Športového klubu Dynamo Kotrčina Lúčka.

Ako sa tam dostal?

Marek Mintál sa do najnižšej oblastnej súťaže ObFZ Žilina dostal vďaka kamarátom. V obci s 2 500 obyvateľmi od jesennej časti pôsobia jeho bývalí spoluhráči z MŠK Žilina Miroslav Barčík a Branislav Labant.

Po vyše dvadsiatich rokoch sa tak v jednom mužstvo stretol s hráčmi, s ktorými oslavoval majstrovské tituly a stal sa najlepším kanonierom domácej súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Marek Mintál nastúpil v ôsmej lige. Prehnaný rešpekt nečakám, prezradil