Nie som Messi, vraví Jendrišek. Ešte nedávno mu hrozil koniec kariéry

Erik Jendrišek so spoluhráčmi z FC Nitra.
Erik Jendrišek so spoluhráčmi z FC Nitra. (Autor: TASR)
SITA|24. feb 2021 o 11:30

Kapitán Nitry rozhodol dvoma gólmi.

BRATISLAVA. Tri zápasy trvalo Erikovi Jendrišekovi, kým strelil gól v drese Nitry v súťažnom zápase. Boli dokonca dva a znamenali dôležité tri body v odloženom súboji 19. kola proti Seredi na ihrisku v Zlatých Moravciach (2:1).

Nitrania vyhrali v najvyššej slovenskej súťaži po siedmich zápasoch, v ktorých uhrali jediný bod. V tabuľke sa posunuli na deviatu priečku na úroveň Serede a Trenčína a ešte stále môžu pomýšľať aj na hornú šestku do nadstavbovej časti.

Horná šestka? Malý zázrak

"Ešte v jeseni som pôsobil v Seredi, takže to bol špecifický zápas pre mňa. Už sme potrebovali správny impulz, ktorým je víťazstvo," komentoval tréner Nitry Peter Lérant, cituje ho denník Šport.

"Boli sme futbalovejší, išli sme rýchlo do vedenia. Po zmene strán sme dali gól na 2:1 a hoci sme pôsobili nervózne, zvládli sme to. Prvú šestku neriešime, dostať sa do nej by bol pre nás malý zázrak," dodal.

Po turbulentnom období a veľkých hráčskych aj funkcionárskych rošádach pod Zoborom myslia prioritne na záchranu vo Fortuna lige.

Prispieť k tomu by mal aj bývalý reprezentant Jendrišek a začína to napĺňať. Prvý gól strelil už v 2. minúte po vysunutí Lukáša Fabiša a druhý - víťazný - pridal 11 minút po zmene strán po prihrávke nemeckého spoluhráča Sinana Kurta.

Jendrišek: Nie som Messi

Jendrišek strelil v slovenskej najvyššej súťaži prvé dva góly po vyše šiestich rokoch. Naposledy predtým sa presadil ešte ako hráč Trnavy v novembri 2014, keď presným zásahom pomohol Spartaku k víťazstvu 3:1 nad Košicami.

Potom pôsobil v poľskej Cracovii Krakov, ako aj gréckych tímoch Xanthi a Volose.

"Som vďačný za dva góly a najmä za víťazstvo, ktoré sme potrebovali ako soľ. Od zápasu k zápasu sa mi hrá lepšie. V jeseni som mal také zdravotné problémy, že mi hrozil koniec kariéry," priznal aj vo vysielaní Rádia Slovensko.

"Všetko má svoj čas a ja som dosť skúsený na to, aby som vedel, že to ešte príde," pokračoval 34-ročný Jendrišek.

Skúsený zakončovateľ si uvedomuje, čo sa od neho očakáva.

"Ľudia očakávajú možno viac, ale ja som trpezlivý. A teraz mi to tam už padlo. Nie som však Lionel Messi, aby som prechádzal cez piatich hráčov a ukladal to do bránky," doplnil Jendrišek.

Do konca základnej časti Fortuna ligy zostávajú dve kolá. Potom sa liga rozdelí výkonnostne na hornú a dolnú šestku, čiže na polovicu bojujúcu o titul a druhú o udržanie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nie som Messi, vraví Jendrišek. Ešte nedávno mu hrozil koniec kariéry