Skvelé El Clásico pokazil najlepší rozhodca. Spravil štyri veľké chyby

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|7. máj 2018 o 06:04

Messi šiel v tuneli za rozhodcom a pokúšal sa ho ovplyvniť, tvrdil kapitán Realu Madrid.

BRATISLAVA. Kto uprednostnil v nedeľu večer slávne El Clásico pred zápasom majstrovstiev sveta v hokeji Slovensko - Švajčiarsko, tak zrejme neľutoval.

Súboj 36. kola španielskej ligy Barcelona verzus Real Madrid sa skončil 2:2. A gólov mohlo byť ešte viac, šancí bolo dosť.

Prvý gól dal už v desiatej minúte Luis Suárez po perfektnej akcii Barcelony. O pár minút neskôr vyrovnal Cristiano Ronaldo, ale svojou reakciou prekvapil.

Portugalčan zvyčajne góly proti Barcelone búrlivo oslavuje, ale tentoraz takmer vôbec neprejavil radosť. Naopak, mal ustarostenú tvár. Neskôr sa ukázalo, že to bolo preto, že za gól zaplatil zranením. Vyvrtol si členok po súboji s Gerardom Piquém.

„Verím, že to nebude nič vážne,“ vravel tréner Realu Zinedine Zidane. Napriek tomu sa dostal Ronaldo ešte do dvoch veľkých šancí, tie však už nepremenil.

Do druhého polčasu už najlepší futbalista sveta za posledné dva roky nenastúpil, nahradil ho Marco Asensio. Ronaldo svojmu tím v druhom polčase chýbal. Real až na jeden moment nebol príliš nebezpečný. Pritom hral celý druhý polčas presilovku.

Pozrite si momentky zo zápasu Barcelona - Real Madrid (fotogaléria): fotogaléria

7.5.2018

Messi nezvyčajne veľa behal

V El Clásico už tradične žiaril Lionel Messi. V 52. minúte ukázal skvelé vedenie lopty, obišiel dvoch protihráčov a presnou strelou k žrdi poslal Kataláncov do vedenia.

Messi je známy tým, že počas zápasu veľa kilometrov nenabehá. Je uňho bežné, že odbehne zo všetkých spoluhráčov najmenej kilometrov.

Trebárs v decembrovom súboji proti Realu mu vypočítali, že až 83,1 percenta hracieho času len tak prechodil. Ďalších necelých jedenásť percent zľahka pobehol.

Zvyšných 4,95 percenta bežal rýchlym tempom a šprintoval iba 1,15 percenta zápasu. Denník El Periodico tvrdí, že Messi sa takto snaží šetriť energiu.

Teraz však Messi prekvapil. Po strate lopty sa neraz šprintom vracal, neustále napádal rozohrávku Realu. Nebál sa zastaviť súpera aj sklzom. Napriek tomu bol vpredu stále nebezpečný a mal šancu rozhodnúť zápas.

Najhorším mužom bol rozhodca

Zápas bol tradične vypätý. El Clásico nesklamalo, opäť malo vysoké tempo. Kazili ho však rozhodcovia. Zhodli sa na tom promadridské aj katalánske médiá.

„Je jasné, že najhoršou postavou zápasu bol rozhodca Alejandro José Hernández. Rozhodujúce momenty nezvládol. Španielska liga si nezaslúži takýchto arbitrov,“ písal denník marca.es.

Hernández bol pritom v uplynulej sezóne zvolený za najlepšieho rozhodcu španielskej ligy. Čo všetko zbabral?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Skvelé El Clásico pokazil najlepší rozhodca. Spravil štyri veľké chyby